KPSS skandalında yeni iddia: İktidar içinde kaç iktidar var?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, KPSS skandalına ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Balbay, "İktidar içinde kaç iktidar var?" diye sordu.

KPSS skandalında yeni iddia: İktidar içinde kaç iktidar var?

2022 KPSS’de bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin daha önce yaptığı deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine iptal edilen KPSS hakkında idari ve adli soruşturma sürüyor.

İptal kararıyla birlikte devam eden KPSS soruşturmasının ardından 'Paralel sınavlar: Buzdağının ucu!' başlıklı bir yazı kaleme alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, "Üniversiteye giriş sınavlarının da 2010’lu yıllar boyunca defalarca çalındığı FETÖ iddianamelerine de girmiş bilgiler ve belgeler arasında. Genel çürümüşlüğün tipik bir fotoğrafını daha gördük. Bu aşamada ÖSYM başkanını değiştirip sınavı yenilemekle yetinmek konunun üstünü örtmek anlamına gelir" dedi.

"BÜYÜME HIZINI ALKIŞLAMAK GEREKİR"

"Yediiklim Yayınevi’nin büyüme hızını ayrıca alkışlamak gerekir" diyen Balbay, "ÖSYM’den ihale almak, iktidar sendikası Eğitim-Bir-Sen’le ortak projeler yapmaya kadar her alanda her iklimde yeşermişler" ifadelerini kullandı.

"ÜÇ BİN KİŞİYE DAHA VERİLDİ"

Yazısının devamında, "Ankara’da iki ciddi iddia konuşuluyor" ifadelerine yer veren Balbay, "Paralel soruların yanı sıra üç bin kadar kişiye ayrıca tüm sorular verildi. Benzer durum yakın geçmişteki öteki sınavlarda da yaşandı" dedi.

"İKTİDAR İÇİNDE KAÇ İKTİDAR VAR"

Balbay, "Sistem zaten mülakatta kilitleniyor. İktidarın tam yandaşı olanlar KPSS’si düşük bile olsa mülakatta işi bitiriyor. Buna karşın KPSS’de ayrıca hile yapmak başka bir örgütlenmenin sonucu mu? İktidar içinde kaç iktidar var?" diye sordu.

Yazının tamamı için tıklayınız...

Etiketler
KPSS Ordu Cumhuriyet Gazetesi Mustafa Balbay