Gericiler ‘Safa’ sürüyor: Nakşibendi tarikatına yakın Safa Okulları, ülke geneline yayıldı

Nakşibendi tarikatına yakın olan Safa Vakfı’nın birçok ilde okulu bulunuyor. Vakıf anaokulunda Kuran kursu dersleri, ilkokulda hafızlık eğitimi veriyor.

Gericiler ‘Safa’ sürüyor: Nakşibendi tarikatına yakın Safa Okulları, ülke geneline yayıldı

Eğitimde tarikatlar sadece protokollerle okullara girmiyor. Açtıkları okullar ve yurtlarla da eğitim alanında faaliyet yürütüyor. Nakşibendi tarikatına yakınlığıyla bilinen Safa Vakfı da onlardan biri. Vakıf açtıkları okullar ve yurtlarla ülke geneline yayılmış durumda.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, Safa Okulları’nın sitesinde ise şunlar aktarılıyor: “Safa Okulları 2014 yılında Ankara’dan tüm Türkiye’ye ışık saçmaya başlamıştır. Kısa bir zamanda ülke genelinde birçok eğitim kurumu ve okul açmış, kendine özgü eğitim modelini oluşturmuştur. Özellikle son yıllarda anaokul ve ilkokul alanındaki açılımları ile ülkemiz genelinde 25 şubeye ulaşmıştır.”

Safa Vakfı geçen ay Ankara Çukurambar’da açtığı okulla gündeme gelmişti. Bu okul vakfa ait ilk okul değil. Vakfın başta 4’ü Ankara’da olmak üzere 6 tane kampusu bulunuyor. Bu kampuslardan 5’i okul 1’i etüt merkezi. Okullara Ankara’da Çukurambar, Alemdar ve Etimesgut’ta, İstanbul Sancaktepe’de ve Kayseri Yahyalı’da yer alıyor. Safa Okulları’nın sitesinde okullardaki eğitime ilişkin çarpıcı bilgiler yer alıyor. Sitede bu okullarda 8 E eğitim modeli uygulandığı bunlardan ikisinin ise hafızlık eğitimi ve manevi eğitim olduğu aktarılıyor.

OKUL ÖNCESİNDE KURAN DERSLERİ

Manevi eğitimle ilgili şu ifadeler kullanılıyor: “Manevi eğitimle öğrencilerimizin hayatın gerçek gayesini bulma, insan olarak tekamül etme, ruh yüceliği, kendini bilmek, erdemli yaşamak gibi anlam arayışlarına sahip olmaları amaçlanmaktadır.” Bu alanda Kuran, temel dini bilgiler, siyer ve ahlak bilgisi dersleri yer alıyor. Sitede okul öncesi çağından itibaren Kuran derslerine başlandığı şu şekilde aktarılıyor: “Anasınıfı 4-5 yaş grubundan başlayarak ilkokul ve ortaokul her sınıf için ayrı ayrı Kuran müfredatı oluşturulmuştur. Oluşturulan müfredata göre cüz çalışmalarında hangi harflerin hangi zaman diliminde verileceği, öğrencinin hangi tarihte Kur’an’a geçeceği belirlenmiştir.”

Hafızlık eğitimiyle ilgiliyse şu ifadeler kullanılıyor: “MEB bünyesindeki Din Öğretim Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile koordineli olarak yürüttüğümüz hafızlık eğitiminde hem ilkokul hem de ortaokulumuzda hafızlık eğitimine başlanmaktadır. Hafızlık sınıfına kaydı alınan öğrencimiz 3 aşamalı eğitime tabi tutulur. Her aşama, ayrı ayrı belirlenen kriterler ve kurallar ile sistematik bir işleyiş kazanmıştır.”

‘MESELELERE ÜMMET BİLİNCİ İLE BAKAN’

Safa Okulları’nın yanı sıra vakfın 4 ayrı kentte 5 yurdu bulunuyor. Yurtlar Ankara, İstanbul, Sivas ve Maraş’ta yer alıyor. Vakfın sitesinde vizyonumuz kısmında şu bilgiler yer alıyor: “Bütün meselelere Ümmet Bilinci ile bakan, kurumsallaşmış, sürekli aksiyon üreten ve uygulayan, diğer STK’lara öncü ve örnek bir vakıf olmak için hiç durmadan aksiyon üreten bir vakıf olmak.”

Etiketler
Nakşibendi Okul Tarikat Vakıf