Atanmış rektör Melih Bulu: Bazı hocaların yeni dönemde ders vermeyecek olmasına şahsım karar vermedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine kayyım rektör olarak atanan Melih Bulu, üniversitedeki akademisyenlerin gelecek dönem ders vermeyecek olmasına ilişkin açıklama yaptı.

Atanmış rektör Melih Bulu: Bazı hocaların yeni dönemde ders vermeyecek olmasına şahsım karar vermedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine kayyım rektör olarak atanan Melih Bulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün TBMM’deki grup toplantısında sarf ettiği sözlere yanıt verdi.

Bulu, “Bugün Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun benim Boğaziçi’nde ders bile veremeyeceğimi ve bazı hocaların dersine son verdiğimi iddia etti. Üniversitemizde geçmiş dönemlerde ders vermiş olan bazı hocaların yeni dönemde ders vermeyecek olmasına ilişkin kararlar da şahsım tarafından değil, ilgili akademik karar vericilerin objektif kriterleriyle alınmıştır'' ifadelerini kullandı.

Bulu, akademisyenlere ders vermeyecek olmasına ilişkin ise “Üniversitemizde geçmiş dönemlerde ders vermiş olan bazı hocaların yeni dönemde ders vermeyecek olmasına ilişkin kararlar da şahsım tarafından değil, ilgili akademik karar vericilerin objektif kriterleriyle alınmıştır'' diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TBMM’de düzenlenen partisinin grup toplantısında Boğaziçi Üniversitesinin kayyım rektörü Melih Bulu’ya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, “Sen o üniversiteye bırak rektör olmayı, orada ders verecek kapasiteye bile sahip değilsin. Sende onur varsa istifa et. İstifa bir erdemdir. Neden istifa etmiyorsun? Hocaların görevine hangi akıl ve mantıklı son veriyor..?” demişti.

Etiketler
Akademisyen Boğaziçi Üniversitesi Üniversite