KHK ile ihraç edilen öğretmen Atilla Yalçıntaş hayatını kaybetti: 'Moral bozukluğu olumsuz etkiledi'

Aydın Kuşadası'nda görev yaparken ihraç edilen öğretmen Atilla Yalçıntaş kansere yenik düştü.

KHK ile ihraç edilen öğretmen Atilla Yalçıntaş hayatını kaybetti: 'Moral bozukluğu olumsuz etkiledi'

Atilla Yalçıntaş, 34 yıllık sınıf öğretmeniydi. Aydın Kuşadası 7 Eylül İlkokulu’nda görev yaparken 7 Şubat 2017’de çıkan 686 No’lu KHK ile ihraç edildi.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; Eğitim Sen üyesi, iki çocuk babası olan KHK mağduru Yalçıntaş, ihraç edildikten yaklaşık bir buçuk yıl sonra kolon kanserine yakalandı ve tedavisi devam ederken hayatını kaybetti. Yalçıntaş, KHK ile ihraç edildikten sonra hayatını kaybeden 81 öğretmenden biri oldu.

Yalçıntaş’ın geride bıraktığı iki çocuğundan biri olan Diyar Yalçıntaş, babasının hayatta en sevdiği şeyin mesleği olduğunu vurguladı. Diyar Yalçıntaş, “Babamın en önemli şeyini elinden aldılar” dedi ve ekledi: “İhraç olduktan sonra kendini eve kapadı. Emeklilik başvurusunu beraber yaptık ama bu kadar süre geçmesine rağmen herhangi bir yanıt gelmedi. Çok sevdiği ve 34 yılını verdiği mesleğinden bir ay bile emeklilik maaşını alamadan hayatını kaybetti.”

İHRAÇ ONU ÇOK OLUMSUZ ETKİLEDİ

Atilla Yalçıntaş gibi KHK’yle ihraç edilen öğretmen Bahadır Akın, meslektaşının yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bir ameliyat oldu ama pandemi sebebiyle ikinci ameliyatı aksadı. Çok iyi bir öğretmendi, Kuşadası’nda da yoksul bir mahallede öğretmenlik yapıyordu. 7 Şubat’ta ihraç listesinde adını gördüğünde, tokat yemiş gibi oldu. Hiç beklemiyordu ve emekliliğe de ocak ayına kadar bu yüzden başvurmadı. Emekliliğe başvurursa, göreve dönmekten vazgeçmiş gibi olacağını düşünüyordu. Ancak ihraç edilmesinin verdiği moral bozukluğu onu çok olumsuz etkiledi. Kanser olmasının ardından daha da içine kapandı. Durumu ağırlaşınca ocak ayında emekliliğe başvurdu ama henüz bir kere bile maaş alamadı.”

Etiketler
Kuşadası Aydın Kanser Öğretmen