YÖK'ten faaliyet izni kaldırılan Şehir Üniversitesi öğrencileri hakkında karar

Faaliyet izni kaldırılan izni İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki öğrencilerin Marmara Üniversitesi'ne aktarılmasına karar verildi.

YÖK'ten faaliyet izni kaldırılan Şehir Üniversitesi öğrencileri hakkında karar

YÖK, faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki öğrencilerin, garantör üniversite Marmara Üniversitesi'ne aktarılmasına karar verdi.

FAALİYET İZNİ KALDIRILDI

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kaldırıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının yer aldığı kararda, “İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 11’inci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Söz konusu kararın gerekçesi üniversitenin, denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği şeklinde ifade edildi.

Kararın gerekçesi şöyle ifade edildi:

“Kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu da Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 11’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Etiketler
Şehir Üniversitesi Marmara Üniversitesi Öğrenci Üniversite