Doğa Koleji velisi Filiz Tekiner: Daha ne kadar direnebiliriz?

Doğa Koleji Velisi Filiz Tekiner, öğretmenlerin maaşlarını 8 aydır alamadığı Doğa Koleji hakkında, 'Bıçak kemiğe dayandı' ifadelerini kullandı.

Doğa Koleji velisi Filiz Tekiner: Daha ne kadar direnebiliriz?

Öğretmenlerin maaşlarını 8 aydır alamaması ile gündeme gelen Doğa Koleji’nde sorunlar her gün biraz daha büyüyor.

Bazı okullarında elektriklerin kesildiği Doğa Koleji’nde, bir kısım öğretmen aldığı karar ile dersleri boykot edecek.

Bazı kampüslerde öğrenci velileri de öğretmenlerin kararına destek verirken, bir an önce sorunların çözülmesini istiyor.

Doğa Koleji Velisi Filiz Tekiner, Yavuz Oğhan’ın Bidebunuizle programına katılarak, yaşadıkları sorunları ve öğrencilerin sorunlardan nasıl etkilendiğini anlattı.

Doğa Koleji velisi Filiz Tekiner: Daha ne kadar direnebiliriz? - Resim : 2

Yaklaşık 8 aydır sorunlarla uğraştıklarını dile getiren Tekiner, “Yaklaşık 8 aydır bu işle uğraşıyoruz. Herkes işini gücünü bıraktı. Sadece okulu düşünmekteyiz” dedi.

“Bıçak kemiğe dayandı” diyerek sözlerine devam eden Tekiner, “Hem öğrenciler adına, hem öğretmenler adına, hem veliler adına, hem Doğa Koleji çatısı altında çalışan, emek veren herkes adına bugün maalesef artık bıçak kemiğe dayandı. Sadece öğretmenlerimizin maaşı değil konu, kaldı ki ilk önemli olan şeyin bu olduğunu biz veliler de düşünüyoruz. Çünkü çocuklarımıza eğitim verenler, emek verenler onlar” ifadelerin kullandı.

Yönetimin sorunlar karşısında velilere sürekli bir telkinde bulunduğunu ifade eden Tekiner, “Bizlere sürekli bir telkinde bulunuldu. Fakat artık yönetiminde yapacak bişeyi kalmadı. Çünkü Doğa Koleji çok büyük bir çatı. Ve bu çatı altında herkes bir şekilde emek veriyor. Ama maalesef ki ‘satıldı, satılacak’ diye sürekli haberlerin çıkması, velilerin sürekli bununla ilgili yeni yeni haberler almasından dolayı artık kimsenin kimseye güveni de kalmadı” dedi.

Aralık ayında yeni kayıt döneminin başlayacağını kaydeden Tekiner, “12’inci sınıflar var, üniversiteye gidecek olan bir sürü çocuk var. Çocukların bile kafalarında bu soru işaretleri var. Şimdi üniversiteye hazırlanacaklarına hepsi bir şekilde ‘okulumuz ne olacak?’ diye düşünüyor” diye konuştu.

“Birçok okulda şu anda elektrik kesintisi sorunu var. Henüz bizim kampüste olmadı ama olmayacak anlamına da gelmiyor” diyen Tekiner, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Öğretmenlerin dayanacak gücü kalmadı zaten. İnanın şimdi hepsi çocuklar için o okullarda eğitim veriyor. Çünkü biz Doğa Koleji olarak gerçekten bir birimize bağlı bir eğitim kurumuyuz.

12 yıldır oradayım. 12 yıldır hem veliler, hem çocuklar, biz bir aile olduk orada. Bütün Doğa kampüsleri bu şekilde.

Bizim kampüs adına konuşuyorum, tüm öğretmenler sonuna kadar derslerine giriyor. Çocuklarımızın burada suçu, günahı olmadığı için.

Maaşlarınızı alamadığınız sürece evinize bakamazsınız. O kadar kıymetliler. Bu kadar kıymetli öğretmenlere bunun yapılması artık biz veliler için dayanılmaz bir hal aldı.

Biz artık Milli Eğitim’den, hükümetten, devletten yardım istiyoruz. Okul satılacaksa satılsın, nasıl sonuçlanacaksa sonuçlansın. Bir an önce, bu hafta mı olur, artık sonraki hafta mı olur, konu kapatılsın ve çocuklarımız eğitim alsın.

Biz hiçbir yerden bir açıklama duyamıyoruz. Üst yetkililerinde bununla ilgili yapabileceği bişey yok, okul yöneticilerinin de bununla ilgili yapabileceği bişey yok.

Çok büyük bir eğitim kurumundan bahsediyoruz. 130 eğitim kampüsü olan ve binlerce çocuğu olan bir eğitim kurumundan söz ediyoruz. Binlerce öğretmenimiz var. Maddi, manevi zarar gören öğretmenlerimiz, velilerimiz ve manevi olarak çok büyük zararda olan öğrencilerimiz var. Okullarda elektriğin, suyun, doğalgazın kesilmesi ile biz ne kadar daha direnebiliriz. Velisi, öğretmeni, öğrencisi bu duruma direniyor. Ama kimse bize yardımcı olmadığı sürece biz daha ne kadar direnebiliriz. Biz gerçekten bir açıklama istiyoruz artık.”

Etiketler
Doğa Koleji boykot Kolej Öğretmen