İstiklal Caddesi'ndeki İsrailli kadınlar hem İran'ın hem İsrail'in gündeminde

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının faili olduğu iddia edilen kadın saldırganın olay öncesi yanından geçen iki İsrailli kadını İran medyası manşetlerine taşıdı.

İstiklal Caddesi'ndeki İsrailli kadınlar hem İran'ın hem İsrail'in gündeminde

GERÇEK GÜNDEM - İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından sosyal medyada ortaya atılan komplo teorilerine İran merkezli iddialar da eklendi.

İran resmi haber ajansı IRNA, İstiklal Caddesi'nden bazı görüntüler yayınlayarak, saldırganın yanından geçtiği iki İsrailli kadını hedef gösterdi ve saldırıdan sorumlu olabileceklerini iddia etti.

Görüntüde sadece saldırganın iki İsrailli kadının yanından geçtiği görülürken, normalde siyah beyaz olan görüntüdeki İsrailli kadınların renklendirilmesi dikkat çekti.

İsrail medyasından YnetNews ise IRNA'nın iddialarını haberleştirerek, fotoğraftaki kişilerin Or Atedgi ve Natali Swissa isimli iki kadın olduğunu ve tatil için Türkiye'de bulunduklarını yazdı. Kadınların olayın ardından İsrail'e geri döndükleri iddia edildi.

Atedgi'nin eşi ve Swissa'nın erkek kardeşi olan Liran Atedgi, yerel medyaya yaptığı açıklamada ikilinin 8 başka İsrailli kadınla birlikte İstanbul'a tatile geldiklerini ve son gün gruptan ayrılarak İstiklal Caddesi'nde alışverişe çıktıklarını söyledi.

Atedgi, "Eşim ve kardeşim, şüpheli teröristin farkında olmadan yanında yürüdüler. Onlar bir mağazada durunca terörist onları geçti. Patlama da onlara belki 50 metre uzaklıkta gerçekleşti" dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İran İsrail İstiklal Caddesi Saldırı