İsrail savaş uçakları Beyrut üzerinde alçaktan uçtu

İsrail savaş uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut ve güneydeki Sur kenti üzerinde alçak uçuş yaptı. Hizbullah ise saldırıların genişlemesi halinde bunun 'ciddi sonuçları' olacağını açıkladı.

İsrail savaş uçakları Beyrut üzerinde alçaktan uçtu

srail ordusuna ait savaş uçakları Lübnan hava sahasını ihlal ederek ülkenin iç kesimlerine kadar girdi.

Savaş uçakları Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesi üzerinde bir müddet alçak uçuş gerçekleştirdi.

İsrail savaş uçakları ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Sur kenti semalarında da alçaktan uçtu.

Diğer taraftan, Hizbullah, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri ve civarına en az 8 roket fırlatırken, roketlerin bazısı İsrail hava savunma sistemi tarafından havada vuruldu.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın saldırısına ağır topçu atışlarıyla karşılık verdi.

HİZBULLAH'DAN UYARI: CİDDİ SONUÇLARI OLUR

Bu arada Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun ‘ciddi sonuçları olacağı’ uyarısında bulundu.

Kasım, ABD merkezli NBC News’e İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Hizbullah’ın pozisyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail'i ‘saldırgan’ olarak niteleyen Kasım, Hizbullah'ın Gazze üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladığını vurguladı. Kasım, İsrail’in Gazze'deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun ‘ciddi sonuçları’ olacağını söyledi.

ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine yapılan saldırılara atıfta bulunan Kasım, "Direniş Ekseni'ndekiler, esas planlayıcının ABD olduğunu gördüler. Bu nedenle, dur mesajı verme prensibiyle ABD'ye saldırıyorlar. Tıpkı İsrail'in durması gerektiği gibi" ifadelerini kullandı.

'DAHA FAZLASINI YAPMAMIZ GEREKTİĞİNDE YAPACAĞIZ'

"Şu an yaptığımız, yapmamız gereken şeydir ve bundan daha fazlasını yapmamız gerektiğinde de yapacağız" diyen Kasım, şöyle devam etti:

“Bizim Filistin ve bölgede halkımızı ve sevdiklerimizi desteklemeye hakkımız yokken nasıl olur da ABD ve dünyanın geri kalanı, sivilleri ve çocukları öldüren, evleri yıkan İsrail’in yanında durma hakkına sahip?"

Kasım, İsrail ve ABD'nin saldırganlıklarına bu şekilde devam ederek daha büyük olumsuz etki bırakmaları halinde olayın büyüyeceğini ve tam bir çatışmaya yol açacağını ifade etti.

Etiketler
İsrail Lübnan