Erdoğan: Dünyanın en fazla mültecisine ev sahipliği yapan ülkeyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’nde konuşuyor.

Erdoğan: Dünyanın en fazla mültecisine ev sahipliği yapan ülkeyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’nin yapılacağı salonda, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından karşılandı. Liderlerin aile fotoğrafı sonrası zirve başladı.

Erdoğan, zirvede açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haklı mücadelesinde olduğu gibi barış arayışlarında da Azerbaycan'ın yanındayız.

Ukrayna'da 9 aydır süren çatışmaların adil bir barışla sona ermesi için gayret ediyor, gıda krizinin önüne geçmek için de gerekli müdahalelerde bulunuyoruz.

Bir cinayet ve casusluk şebekesi olan FETÖ ile mücadelemizde siz kardeşlerimize güveniyoruz. Sizlerle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. 2014 yılından bu yana dünyanın en fazla mültecisine ev sahipliği yapan ülkeyiz. Düzensiz göçün engellenmesi ve işbirliğimizi artırmamızda fayda görüyoruz.

Ticaret, ulaştırma ve enerji başlıklarında aramızdaki başlıkların derinleştirilmesine önem veriyoruz. Türk Yatırım Fonu'nun mümkün olan en kısa sürede hayata geçmesi faydalı olacaktır.

Ortak coğrafyamız, stratejik enerji koridorlarının kavşağında yer alıyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı küresel düzeyde en başarılı enerji projeleri arasındadır. Enerji alanında teşkilatımız bünyesinde ortak projelere bu nedenle büyük önem atfediyoruz.

Bilimsel çalışmalarımıza hız vermeliyiz.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan