Donald Trump'a cinsel taciz davası!

Eski çalışanı Donald Trump'a cinsel taciz davası açtı.

Donald Trump'a cinsel taciz davası!

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanyada görev alan Alva Johnson, dönemin başkan adayının kendisini rızası olmadan öptüğünü iddia etti.

Trump'a cinsel taciz davası açan Johnson, kampanya ekibini kendisine erkeklere kıyasla daha az maaş verildiği için de dava etti.

CNN US'in haberine göre Alabama eyaletinde yaşayan eski Trump seçim kampanyası personeli, mahkemeye sunduğu dosyalarda "Trump'ın 2016'nın Ağustos ayında bir karavanda elini tuttuğunu ve zorla kendisini öptüğünü" belirtti.

Mahkemeye sunulan dosyalara göre olay şöyle gelişti:

"Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Trump, karavanın içinde kampanya görevlileri için fotoğraf imzalıyordu. Bayan Johnson bu sırada Trump'ın kendisini gözlediğini ve göz teması kurmaya çalıştığını fark etti. Bu sırada gizli servis görevlileri Trump'ı diğer mitinge yetişmesi gerektiği konusunda uyardı. Bunun üzerine Alva Johnson Trump'a 'oraya gitmesini ve canlarına okumasını' söyledi. Trump bunu duyduktan sonra Johnson'ın elini tuttu ve çabalarını takdir ettiğini belirtti.

'Trump konuştukça Bayan Johnson'ın elini daha sıkı tutmaya başladı ve kafasını yaklaştırdı. O kadar yaklaştı ki Johnson Trump'ın nefesini derisinde hissedebiliyordu. Bayan Johnson bu sırada Trump'ın onu öpmeye çalıştığını fark edip kafasını çevirdi, Trump yine de onu öpmeye çalışmaya devam etti ve ağzının kenarını öptü' ".

Mahkemeye sunulan dosyalarda olayın tanıklarının da bulunduğu belirtildi. Johnson'un ifadelerine göre olayı görenlerden eski Florida eyaleti Başsavcısı Pam Bondi, olay sırasında gülümsedi ve sonrasında Johnson'ın kolunu tebrik eder gibi ovaladı. CNN'e konuşan Bondi bu iddiayı yalanladı.

Etiketler
Donald Trump Taciz