Rusya'da interneti olmayan köylere internet getirilmesi için internetten oylama yapıldı

Rusya'nın kuzey doğusunda yer alan bölgelerdeki 100 ile 500 nüfuslu köylere internet getirilmesi için referandum yapıldı. Ancak birçok bölge sakini internet bağlantıları olmadığı için oy kullanamamaktan şikayetçi...

Rusya'da interneti olmayan köylere internet getirilmesi için internetten oylama yapıldı

GERÇEK GÜNDEM - Rusya'da Dijital Gelişim Bakanlığı çevrim içi bir referandum düzenleyerek kırsal bölgelere yüksek hızlı internet altyapısı getirilip getirilmemesini halk oylamasına sundu.

Ancak yerel haber sitesi SakhaDay'in haberine göre, bazı köylüler internet bağlantıları olmadığı için oylamaya katılamadı.

Nüfusları 100 ile 500 arasında değişen köylerde yapılan referandumda halka yerleşim bölgelerine 4G verici kuleleri kurulup kurulmaması soruldu. Bakanlık en çok lehte oy çıkacak 1800 köye kulelerin kurulacağını açıkladı.

Ancak Rusya'nın kuzey doğusundaki uzak köylerde yaşayanlar yerel temsilcilerle iletişime geçerek oy kullanamadıklarını söyledi. Yerel temsilciler, oy kullanılamayan köylerdeki kişilerin internet hizmeti alamayacakları konusunda endişeli olduğunu belirtti.

Küçük köydeki insanların durumu komik bulduklarını belirten yerel yetkili Elena Golomareva, mevcut koşullarda bu bölgeler 4G bağlantısının otomatik olarak sağlanması gerektiğini söyledi.

26 Ekim'de başlayan oylamada şu ana kadar 7 bin kişi oy kullandı. Dijital oylamanın 12 Kasım'a sürmesi bekleniyor.

Ayrıca kişiler 26 Kasım'a kadar posta yoluyla oylarını Moskova'ya gönderme seçeneğine de sahip. Ancak ülkenin merkezden uzak bu bölgelerinde yeterli düzeyde bir posta servisi de bulunmadığı için mektup oy seçeneği de değerlendirilemiyor.

Etiketler
Referandum Rusya Inter Mamak