Galler, 'Türkiye'den ilham aldı; ismini değiştirmeyi planlıyor

Galler Futbol Federasyonu Başkanı, Dünya Kupası'nın ardından ülkenin yerel dildeki ismi olan Cymru'yu kullanmak için başvuru yapmayı planladıklarını söyledi.

Galler, 'Türkiye'den ilham aldı; ismini değiştirmeyi planlıyor

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye'nin uluslararası kurum ve organizasyonlarda ismini 'Turkey'den Türkiye'ye çevirme talebi Galler Milli Futbol Takımı'na da ilham oldu.

Gallerli yetkililer Katar'daki Dünya Kupası'nın ardından takımın ismini Cymru olarak değiştirmek için başvurmaya hazırlanıyor. Cymru, Galce'de Galler anlamında kullanılıyor.

Galler Futbol Federasyonu Başkanı Noel Mooney, "Takım her zaman bizim burada andığımız gibi Cymru olarak anılmalı. Yerel olarak biz ulusal takımlarımızı Cymru olarak anıyoruz. İnternet sitemize bakarsanız, kendimizi nasıl andığımızı görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Mooney, "Azerbaycan ve Türkiye gibi ülkelerin kendi dillerini kullandığını görüyoruz. Bunu Euro 2024 kura çekiminde Türk yetkililerle görüştük. Ayrıca UEFA ile resmi olmayan bazı görüşmeler yaparak Türkiye'nin ve diğer ülkelerin nasıl bir yol izlediğini sorduk" diye konuştu.

Ocak ayında Türkiye, Birleşmiş Milletler'e bir başvuru yaparak ülkenin ulusalararası isminin 'Türkiye' olarak değiştirilmesini talep etmişti. Daha önce bu isim İngilizce olarak 'Turkey' şeklinde kullanılıyordu.

BM'ye yapılan başurunun ardından Euro 2024 ön eleme grubunda da Türkiye ismi kullanılmıştı. Türkiye ile Galler kura çekiminde aynı gruba düşmüştü.

Etiketler
Dünya kupası Futbol Türkiye