Kıbrıs'ta Din İşleri Başkanı'ndan skandal itiraf: Rica ediyoruz, devlette işe alıyorlar

Kıbrıs'ta Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal'ın rica ile bazı kişileri işe aldırdığını söylediği iddia edildi.

Kıbrıs'ta Din İşleri Başkanı'ndan skandal itiraf: Rica ediyoruz, devlette işe alıyorlar

Kıbrıs'ta Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanı Halil Talaykurt'un her çarşamba saat 10:00'da personeli "gelmeyen sonucuna katlanır" diyerek mesaiden çıkardığı ve din derslerine götürdüğü ortaya çıktı.

Özgür Gazete Kıbrıs'ın haberine göre Talaykurt ve personelin caminin alt tarafında bulunan konferans salonunda yaklaşık 1 buçuk saat süren ve Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal tarafından verilen İslam dini dersini dinlediği belirtildi. Ünsal'ın derslerde Hristiyanlık ve Yahudilik inanışlarıyla ilgili bazı öğretilere “sapkınlık” suçlaması getirdiği ve rica ile bazı kişileri devlet dairelerinde işe aldırdıklarından bahsettiği ifade edildi.

Bu sürecin 8 haftadır sürdüğü ifade edilirken, personelin mesaide olmadığı saatlerde işlerin kimin tarafından yürütüldüğünün de bilinmediği söylendi.

DİN, DEVLETİN İÇİNE SIZDIRILIYOR

Gazetenin haberinde "Tıpkı Türkiye’de yapıldığı gibi" ifadeleri kullanılarak "ülkemizde de din, yavaş yavaş laik ‘KKTC devletinin’ ve kurumların içine sızdırılmaya başlandı." denildi.

Haberin devamında şu ifadeler kullanıldı:

İçinde cami bulunan “kaçak külliye” projesinin ülkemizde de inşaatına başlanmasıyla hız kazanan din ve devlet işlerinin birbirinin içine sokulması çalışmaları, devlet dairelerinde çalışan personellerin, yetkili amirler aracılığıyla mesai saatlerinde zorla din derslerine götürülmeleriyle devam ediyor.

Tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
Kıbrıs Şile