Dünyaca ünlü BTS grubunun üyeleri askere alınıyor

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'nin üyelerinin yaklaşık 2 yıl sürecek zorunlu askerlik hizmeti için askere alınacağı belirtildi

Dünyaca ünlü BTS grubunun üyeleri askere alınıyor

GERÇEK GÜNDEM - Güney Kore'nin dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS üyelerinin kısa süre içerisinde askere gidecekleri açıklandı.

Grubun en yaşlı üyesi olan 29 yaşındaki Jin'in 30 Aralık'ta yeni yaşına girmesinin ardından 2 yıl süreyle askeri hizmete başlayacağı belirtildi.

2013'te kurulmalarının ardından dünya çapında bir sansasyon yaratan BTS'nin geleceğine ilişkin şüpheler zorunlu askerlik hizmetiyle birlikte arttı.

Grup Haziran ayında dağılma kararı almış ve grup üyelerinin kişisel projelere odaklanacağını açıklamıştı. Ancak BTS üyeleri geçtiğimiz Cumartesi günü yeniden bir araya gelerek Busan'da bir konser vermişti.

Grup üyelerinden yapılan açıklamada, BTS'nin zorunlu askerlik hizmeti sonrasında 2025'te yeniden bir araya gelmeyi planladığı belirtildi.

Güney Kore'de tüm erkekler 18-28 yaşları arasında zorunlu askerlik hizmeti için orduya alınıyor. Olimpiyatlar ya da Asya Oyunları'nda madalya kazanan sporcular ile klasik müzik veya dans yarışmalarında ödül kazanan sanatçılar askerlikten muaf tutulabiliyor.

Son haftalarda Güney Kore'deki tartışmalarda BTS üyelerinin de askerden muaf tutulması önerilmişti.

Etiketler
BTS