Durumu ciddileşen Kraliçe Elizabeth hastaneye kaldırıldı: Ölürse ne olacak?

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, doktorların sağlık durumundan endişe etmesi nedeniyle tıbbi gözetim altına alındı

Durumu ciddileşen Kraliçe Elizabeth hastaneye kaldırıldı: Ölürse ne olacak?

GERÇEK GÜNDEM - İngiltere Kraliçesi Elizabeth, tıbbi gözetim altında tutulmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada doktorların Kraliçe'nin sağlık durumundan 'endişeli' oldukları ve bu nedenle gözetim altında tutulması kararı verdikleri ifade edildi.

Prens Charles ve Prens William'ın da 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in gözetim altında tutulduğu Balmoral'a seyahat ettiği bildirildi.

Kraliçe Elizabeth'in durumunun ciddi olduğunun açıklanmasının ardından dört çocuğunun da Balmoral Kalesi'ne gittiği ifade edildi.

Kraliyet görevlerinden ayrılan Prens Harry'nin eşi Meghan Markle'ın Balmoral Kalesine gitmeyeceği belirtildi.

BBC MUHABİRLERİ SİYAH GİYİNDİ

Öte yandan Başkent Londra'daki Buckingham Sarayı'nın önünde halk ve basın ekipleri toplanmaya başladı. Başta BBC muhabirleri de olmak üzere basın mensuplarının siyah giyindikleri dikkat çekti.

TRUSS İSKOÇYA'YA GİTMEYECEK

Sarayın duyurusunda hemen sonra Başbakan Liz Truss, tüm ülkenin Kraliçe için endişelendiğini söyleyerek, "Tüm iyi dileklerim şu anda Kraliçe ve ailesiyle birlikte" dedi. Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada Truss'ın Perşembe veya Cuma günü için İskoçya'ya gitme planının olmadığı belirtildi.
İskoçya Birinci Başkanı Nicola Sturgeon, "Majestelerinin sağlığıyla ilgili haberler hepimizi derinden endişelendiriyor. Düşüncelerim ve dileklerim şu anda Kraliçe ve tüm Kraliyet ailesiyle birlikte" dedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Benim ve tüm Kanadalıların tüm düşünceleri Majesteleri Kraliçe II Elizabeth ile birlikte. Onun iyiliğini diliyor ce Kraliyet ailesine en içten dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

KRALİÇE ÖLÜRSE NE OLACAK?

Kraliçe 2. Elizabeth'in sağlık durumu ciddiyetini korurken, 96 yaşındaki liderin hayatını kaybetmesi durumunda takip edilecek protokol de yeniden gündeme geldi.

2021 yılında Birleşik Krallık hükümetinin planı Politico tarafından yayınlanmış ve izlenecek sürece 'Londra Köprüsü Operasyonu' adı verileceği belirtilmişti.

Operasyon planına göre başkent Londra'da beklenen eşi benzeri görülmemiş kalabalıklar ve seyahat kaosunu yönetmek için tüm güvenlik birimleri harekete geçirilecek.

Kraliyet yetkilileri başbakan ve kabineyi Kraliçe'nin ölümüyle ilgili bilgilendirecek ve 10 dakika içerisinde ülkedeki tüm bayraklar yarıya indirilecek.

Kraliçe Elizabeth'in ardından tahta çıkacak olan Prens Charles, Londra'daki görevlerinden sonra cenaze törenine kadar ülke turuna çıkarak İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı ziyaret edecek.

Kraliçe'nin ölümüyle cenaze töreni arasında ise 10 günlük bir süre olması ve bu süre boyunca tabutun halka bir açık alanda sergilenmesi bekleniyor.

Etiketler
Kraliçe Elizabeth ölümü İngiltere Kraliçe Elizabeth Hastane