'Tahıl koridoru' için gözler Dolmabahçe'de: Rusya Savunma Bakanı da anlaşma için Türkiye'ye geliyor

Dolmabahçe'de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in de katılacağı tahıl koridoruyla ilgili görüşmelere Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun da katılacağı belirtildi

'Tahıl koridoru' için gözler Dolmabahçe'de: Rusya Savunma Bakanı da anlaşma için Türkiye'ye geliyor

GERÇEK GÜNDEM - Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun bugün İstanbul'a giderek tahıl koridoruyla ilgili varılan anlaşmayı imzalayacağı belirtildi.

Kremlin'in açıklamasında imzalanacağı belirtilen anlaşmanın BM destekli olacağı ifade edildi.

Dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da tahıl koridoruyla ilgili bir anlaşmaya varıldığını açıklamış ve imza töreninin Dolmabahçe'de BM Genel Sekreteri Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşeceğini duyurmuştu.

Anlaşmanın Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatını yeniden mümkün kılarak tüm dünyada etkisi hissedilen gıda krizini hafifletmesi bekleniyor.

Anlaşmayla ilgili bazı detaylar henüz açıklanmış değil ancak Rus devlet haber ajansı TASS, içlerinde Ukrayna'nın en büyük ihracat merkezi olan Odesa'nın da yer aldığı üç Ukrayna limanının yeniden açılacağını öne sürdü.

Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından 20 milyon ton tahılın Odesa limanında sıkıştığı ve dünya pazarına açılamadığı biliniyor.

Etiketler
Rusya Türkiye Dolmabahçe