Eski Katar Başbakanı'ndan Prens Charles'a market poşetleri içerisinde 'bağış'

Times'ta yer alan habere göre 2011-2015 yılları içerisinde eski Katar Başbakanı'ndan 3 milyon euro alan Prens Charles, bunun 1 milyon eurosunu market poşeti içerisinde aldı

Eski Katar Başbakanı'ndan Prens Charles'a market poşetleri içerisinde 'bağış'

GERÇEK GÜNDEM - İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ardından taht sırasındaki ilk isim olan Prens Charles'ın eski Katar Başbakanı'ndan bir çanta içerisinde 1 milyon euro bağış aldığı öne sürüldü.

The Times'ın pazar edisyonunda yayınlanan haberde, eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim bin Jaber El Sani'nin 2011 ile 2015 yılları arasında Prens Charles'a üç parça halinde toplam 3 milyon euro ödeme yaptığı belirtildi.

Konuyla ilgili Prens Charles'ın ekibinden yapılan açıklamada, Şeyh Hamad bin Jassim tarafından yapılan bağışların alındıktan sonra derhal Prens'in vakıflarından birine aktarıldığı ve yasal prosedürlerin takip edildiği belirtildi.

Times'ın haberinde Prens Charles'ın aldığı üç milyon euronun bir milyon eurosunu bir market poşeti içerisinde, bir başka bir milyon euroyu silindir spor çanta içerisinde, bir diğerini ise deri çanta içerisinde aldığı belirtildi.

Kraliyet kaynakları Times'ın haberinde bazı hatalar olduğunu ve avukatların bu konuyla ilgilendiğini belirtirken, Katarlı siyasetçiden gelen bağışlarla ilgili yasa dışı bir durum olmadığını belirtti.

Etiketler
Katar Euro Market Poşet