Will Smith'in Oscar tokadı sonrası Jada Pinkett Smith sessizliğini bozdu

94. Oscar Ödülleri töreni, Will Smith'in sunucu Chris Rock'a attığı tokatla hafızalara kazınırken, Jada Smith, ‘şoke edici’ olarak nitelendirdiği olaydan sonra ilk kez bir televizyon programında konuştu.

Will Smith'in Oscar tokadı sonrası Jada Pinkett Smith sessizliğini bozdu

Will Smith’in Oscar töreninde sunucu Chris Rock’a attığı tokat günlerce, hatta haftalarca konuşuldu. Törende Rock’ın, eşiyle ilgili söylediği sözleri bahane ederek şiddet gösterisinde bulunan Will Smith hakkında herkes konuştu, ancak Jada Pinkett Smith bugüne kadar hep sessiz kalmayı tercih etti.

Red Table Talk adlı televizyon programına katılan 50 yaşındaki aktris, tokat olayıyla ilgili sessizliğini ilk kez bozdu. Jada Smith, ‘şoke edici’ olarak nitelendirdiği olaydan sonra eşi ve Chris Rock’ın aralarını düzelmesini umduğunu söyledi.

57 yaşındaki Chris Rock, Oscar sahnesinde Jada Smith’in kelliğiyle ilgili şaka yapınca 53 yaşındaki Will Smith sahneye fırlayıp Rock’ı tokatlamıştı. Yerine oturduğunda da küfürler savuran Smith, “Karımın adını ağzına alma” diye Rock’a bağırmıştı. Jada Smith’in 'alopesi areata', halk arasında saçkıran ya da kılkıran hastalığı olarak anılan rahatsızlık nedeniyle saçlarının döküldüğü biliniyor.

Programda önce hastalığından bahseden, “Bu alopesi hakkında gerçekten önemli bir Red Table Talk. Kendi sağlığımla yaşadıklarımı ve Oscar'da olanları düşününce...” diye söze başlayan Jada Smith, “Oscar gecesine gelirsek, en büyük umudum bu iki zeki, yetenekli adamın iyileşmek, bunu konuşmak ve uzlaşmak için bir fırsatının olması” şeklinde konuştu.

Smith, “Bugün dünyanın bu durumunda, ikisine de ihtiyacımız var. Ve aslında hepimizin birbirimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. O zamandan beri Will ve ben son 28 yıldır yaptığımız şeyi yapmaya devam ediyoruz ve bu birlikte yaşam denen şeyi anlamaya devam ediyoruz” dedi.

Törendeki tokat olayından sonra Smith çifti Vanity Fair Oscar partisine katılmış ve etraftakilerin alkışları eşliğinde dans etmişti. Ancak bir gün sonra Will Smith’ten özür açıklaması gelmişti.

Etiketler
Oscar Will Smith Tokat