Yunanistan'dan Erdoğan'a yanıt: Tartışmayacağız

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bugünden itibaren benim için Miçotakis diye biri yok" sözlerine yanıt vererek "Tartışmayacağız" dedi.

Yunanistan'dan Erdoğan'a yanıt: Tartışmayacağız

GERÇEK GÜNDEM- Yunanistan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bugünden itibaren benim için Miçotakis diye biri yok" sözlerine yanıt verdi.

Yunan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomou, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Kyriakos Miçotakis, hem ulusal hukukumuzu hem de uluslararası meşruiyetimizi güçlü ve etkili bir şekilde savunuyor. Yunan dış politikası, bazılarını ne kadar rahatsız ederse etsin, güçlü bir şekilde tarihe, uluslararası hukuka ve ittifaklarımıza dayanmaktadır. Türk lideri ile karşı tartışmaya girmeyeceğiz. Politikamız ilkeler politikasıdır" dedi.

Erdoğan bugünkü Kabine toplantısında Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Senatosu'nda yaptığı açıklamaları hatırlatarak, ''Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendisi düşünsün. Biz birbirimize yeteriz. ABD, Miçotakis'e bakarak kararını vermeyecektir" demişti.

Etiketler
Yunanistan