Tarihinin en derin ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da iktidar milletvekili öldürüldü, başbakan istifa etti

1948'deki bağımsızlıktan bu yana gördüğü en derin ekonomik krizle yüzleşen Sri Lanka'da şiddetlenen hükümet karşıtı gösterilerde iktidar partisi milletvekili öldürüldü, başbakan istifa etti

Tarihinin en derin ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da iktidar milletvekili öldürüldü, başbakan istifa etti

GERÇEK GÜNDEM - Tarihindeki en derin ekonomik krizi yaşayan ve son günlerde sokak gösterileriyle çalkalanan Sri Lanka'da Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etti.

İsmini vermek istemeyen bir yetkili, Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın cumhurbaşkanına istifa mektubunu gönderdiğini söyledi.

Sri Lanka'da cumhurbaşkanlığı makamında Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın küçük kardeşi Gotabaya Rajapaksam oturuyor. Ana muhalefet partisi Rajapaksa ailesinden birinin başında olacağı herhangi bir yeni hükümete katılmayacağını açıkladı.

Bir süredir hükümet karşıtı gösterilere sahne olan ülkede, gösterilerin hükümet karşıtları ve yanlıları arasında çatışmalara evrilmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Öte yandan AFP haber ajansı gösterilerde bir iktidar partisi milletvekilinin öldürüldüğünü duyurdu.

Milletvekilinin aracının önünü kesen iki kişiyi silahla yaraladığı ardından saklandığı binada öldürüldüğü belirlendi.

1948'den bu yana gördüğü en ciddi ekonomik krizle karşı karşıya kalan Sri Lanka, aylardır elektrik kesintileri ve gıda, yakıt ve ilaç kıtlığıyla mücadele ediyor.

Etiketler
Ekonomik kriz Milletvekili Şiddet Sri Lanka