Avrupa Birliği, Rusya'nın gaz restine restle karşılık verdi: Avrupa'da Rus yakıtı devri sona erdi

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Avrupa'da Rus fosil yakıtı dönemi sona ermiştir" dedi. Rusya dün ödemeleri ruble ile yapmayı reddeden Polonya ve Bulgaristan'a gaz akışını kesme kararı almıştı

Avrupa Birliği, Rusya'nın gaz restine restle karşılık verdi: Avrupa'da Rus yakıtı devri sona erdi

GERÇEK GÜNDEM - Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a doğal gaz akışını kesmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Rusya yönetiminin AB üyesi ülkeler arasında bölünme yaratma çabalarının bir kez daha başarısızlığa uğradığını belirten Von der Leyen, "Avrupa'da Rus fosil yakıtı dönemi sona ermiştir" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya cevabının hızlı, birleşik ve koordineli olacağını belirten Von der Leyen, Avrupalı tüketicilere en az zararı verecek çözümler üzerine çalıştıklarını söyledi.

Doğal gaz akışının kesildiği Polonya ve Bulgaristan'ın gazı diğer AB üyesi komşularından alacağını belirten Von der Leyen, AB'nin orta vadede yeterli gaz tedariki ve stoğunu sağlayacağını ve fosil yakıtlara bağımlılığını azaltacağını ifade etti.

Von der Leyen, Rusya'ya gaz karşılığı ruble ile ödeme yapmayı kabul eden şirketlerin AB yaptırımlarını delmiş olacağını ve bunun da şirketler için büyük risk getireceğini sözlerine ekledi.

Etiketler
Polonya Rusya Avrupa Birliği Avrupa Komisyonu