Zelenskiy'den yeni açıklama: Ukrayna vatandaşlarının her biri ellerinde silahla vatanını savunacak

Ukrayna lideri Zelenskiy, ülkede başlayan Rusya işgaline karşı açıklamalarda bulundu

Zelenskiy'den yeni açıklama: Ukrayna vatandaşlarının her biri ellerinde silahla vatanını savunacak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy'nin açıklamalarından satır başları:

Herkese silah dağıtmaya başladık. Askeri eğitim almış kim varsa gelip İçişleri Bakanlığı'na başvurmasını ve ülke savunmasında yer almasını istiyoruz.

Şu sabah itibariyle yaralı askerlerimiz var. Yaralı askerlerimiz için hastanelere kan bağışı yapmanızı istiyorum. Bu son derece ciddi bir yurt savunmasıdır. Tüm iş insanlarımız geleceğimiz için sorumluluğu paylaşmalıdır. Ulusun iyiliği için hepimize sorumluluk düşüyor. Tüm bankaların açık olması, tüm mağazaların dolu olması gerekiyor.

Aramızda tek bir muhalif ses bile yok. Hepimiz tek vücut halinde özgürlüğümüzü savunuyoruz. Ülkenizi savunmaya hazır olun. Ukrayna vatandaşlarının her biri ellerinde silahla vatanını savunacak.

Bu sabah tarihe geçti. Bu tarih bizim için çok farklı. Rusya ile diplomatik ilişkileri kopardık. Ülkemizde kendi irademizle yaşama hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün dünyanın pek çok ülkesi Rusya'nın kötülüğün tarafında olduğunu görmektedir. Rusya, tıpkı Nazi Almanyası gibi korkakça sabah erken saatlerinde saldırıya geçti. Vicdanını kaybetmiş herkese sesleniyorum. Rusya'da herkes sokağa çıkıp bu savaşa karşı çıktığını göstermelidir.

Rus kanallarında bu yanlış, yalan diyecekler. Onların amacı bir ulusu yok etmek. Tarihi silemezsiniz, tarihi engelleyemezsiniz. Ukrayna'nın güçlü vatandaşları, bazılarının dostları var, gazeteciler var. Bunların gerçeklerden yana sesini yükseltmesi lazım.

Etiketler
Rusya Silah Ukrayna