NATO: Ukrayna'da 'mukabele güçleri' aktif değil; ABD Almanya ve İngiltere, Romanya Litvanya ve Estonya'ya asker gönderdi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'da NATO Müdahale Gücü’nün yüksek hazırlık seviyesinde olduğunu açıklayarak, güçlerin henüz aktif olmadığını belirtti.

NATO: Ukrayna'da 'mukabele güçleri' aktif değil; ABD Almanya ve İngiltere, Romanya Litvanya ve Estonya'ya asker gönderdi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de Rusya-Ukrayna krizine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, açıklamasında “NATO Ukrayna'ya güçlü politik destek sağlayacak” dedi ve bunun yanında Ukrayna'nın kendisini koruması için finansal desteğin verileceğini de ekledi..

NATO’nun Almanya’nın Kuzey Akım 2 kararından memnun olduğunu ifade eden Stoltenberg, Rusya’nın 2014’de Ukrayna’yı işgal ettiğini belirterek, 2014’den bu yana Rus güçlerinin Donbass bölgesinde mevcut olduğunu ve son haftalarda bu güçlerini takviye ettiği aktardı.

Stoltenberg, yeni Rus güçlerinin Donbass’a girdiğini ifade etti.

Rusya’nın Ukrayna sınırlarında 150 binden daha fazla askeri olduğunu söyleyen Stoltenberg, NATO Müdahale Gücü’nün yüksek hazırlık seviyesinde olduğunu açıklayarak, güçlerin henüz aktif olmadığını belirtti.

''NATO MUKABELE GÜÇLERİ UKRAYNA'YA SEVK EDİLMEDİ''

Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin Romanya'ya, Almanya'nın Litvanya'ya, Birleşik Krallık'ın da Estonya'ya askeri güç takviyesinde bulunduğunu ifade eden Stoltenberg, Fransa, İspanya ve Hollanda'nın da değişik boyutlarda askeri destek vermek için hazırlık yaptığını dile getirdi.

Stoltenberg, NATO Mukabele Güçleri'nin Ukrayna'ya sevk edilmediğinin altını ısrarla çizdi.

Nato Genel Sekreteri, ''Ukrayna 2014 yılında Rus askeri güçleri tarafından işgal edildi. Ve şimdi daha geniş bir işgalle daha fazla acı çekmek üzere. Bu nedenle çok daha tehlikeli ve çok daha ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Daha geniş bir saldırı için hazırlandıklarını görüyoruz. Bu nedenle Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesini durdurmasını ve diğer yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz'' dedi.

Etiketler
NATO İngiltere Almanya Romanya