ABD Başkanı Biden: Putin işgal kararını verdi, Rusya saldırıda Kiev'i de hedef alacak

ABD Başkanı Biden yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiğine inandığını söyledi

ABD Başkanı Biden: Putin işgal kararını verdi, Rusya saldırıda Kiev'i de hedef alacak

GERÇEK GÜNDEM - ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın gelecek günlerde Ukrayna’ya saldırmayı planladığını ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’in de hedef alınacağına inandıklarını açıkladı.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiğine inandığını söyledi.

Rusya'nın işgal harekatına girişmesi durumunda Ukrayna'yı savunacaklarını vurgulayan Biden, "ABD ve müttefikleri savunmaya geçmeye ve Ukrayna'yı savunmaya hazır. Geçtiğimiz yıl Ukrayna'ya 600 milyon dolarlık savunma desteği ve 500 milyon dolarlık insani yardım sağladık" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA, ABD VE BÜTÜN ÖZGÜR DÜNYA RUS SALDIRGANLIĞINA KARŞI BİRLEŞMİŞ DURUMDA"

Gelecek hafta ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rus mevkidaşı Lavrov arasında yapılması planlanan bir görüşme olduğunu hatırlatan Biden, Rusya'nın işgal harekatına başlaması durumunda bu görüşmenin gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Biden, "Eğer Rusya bu tarih öncesinde askeri eyleme geçerse savaşı tercih etmiş olacak ve çok ciddi bir bedel ödeyecek. Rus saldırganlığına karşı Avrupa, ABD ve bütün özgür dünya birleşmiş durumda. Rusya savaşı ve onun getireceği acıları ya da diplomasiyi tercih edebilir." dedi.

"UKRAYNA'NIN DONBAS'A SALDIRMASI TEMEL MANTIĞA AYKIRI"

Ukrayna'nın Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donbas'a yönelik bir saldırı yapmasının temel mantığa aykırı olduğunu söyleyen Biden şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'daki ana okulunun bombalanması gerçekleşti. Rusya bunun Ukrayna tarafından yapıldığını iddia etti. Ukrayna'nın Donbas bölgesinde ciddi saldırıya hazırlandığı bilgisi yayılıyor. Bunlar temel mantığa aykırı ve gerçeğe uygun değil.

Rusya tarafından soykırım iddiaları ortaya atılıyor. Kanıt olmaksızın yayılıyor. Tüm bunlar Rusya'nın daha önce yaptığı tekniklere çok benzer. Ukrayna güçleri kendilerini çok iyi korudu. Rusların kendilerini savaşa çekmesine izin vermediler."

Etiketler
Kiev Vladimir Putin Rusya Saldırı