Ermenistan lideri Paşinyan müzakereler öncesinde konuştu: Erdoğan'la görüşme olacak mı?

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile yapılacak görüşmeler öncesinde açıklamalarda bulundu. Paşinyan, müzakere sürecinin başarılı olması durumunda Erdoğan'la görüşme olacağını söyledi

Ermenistan lideri Paşinyan müzakereler öncesinde konuştu: Erdoğan'la görüşme olacak mı?

GERÇEK GÜNDEM - Sosyal medya üzerinden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile müzakerelerin olumlu seyretmesi durumunda Erdoğan ile bir görüşmenin olabileceğini söyledi.

Ermenistan'da muhalefetin Türk tarafının ön şartlarını kabul ettiği yönündeki eleştirilerini yanıtlayan Paşinyan, Azerbaycan'la Nahçıvan arasındaki bağlantıyı sağlaması planlanan Zengezur Koridoru'na ilişkin bir görüşme yapılmadığını ifade etti.

Paşinyan, "Transit rotalar oluşturmak Ermenistan için önemli. Türkiye ile ilişkilerde muhtemel iletişimin daha geniş bir bölgesel öneme sahip olma potansiyeli taşıdığı anlaşılıyor. Ermenistan-Türkiye sınırının ve demiryolunun açılması en önemli gündemlerimizden biri" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında hava iletişiminin başlaması için görüşmelerini sürdüğünü ve karşılıklı uçuşların da başlamasını umduklarını belirten Paşinyan, "Beklentimiz ilişkilerin normalleşmesi. Ama çok zor bir konuyla uğraştığımızı anlamalıyız. Ve Ermenistan halkı bu konuda çok duygusal" şeklinde konuştu.

ERMENİSTAN VE TÜRKİYE TEMSİLCİLERİ NE ZAMAN GÖRÜŞECEK?

İki ülkenin karşılıklı olarak atadığı özel temsilcilerin görüşme takvimiyle ilgili gelen bir soruya yanıt veren Paşinyan, "Görüşmenin en kısa sürede organize edilmesini umuyorum. Bu çok uzun bir süreç. 4-5 görüşmeden sonra somut bir sonuca ulaşmak iyi olurdu ancak bunu beklememek gerekir" dedi.

Ermenistan'ın 'soykırımın tanınmasını' görüşmelerde bir ön koşul olarak sunup sunmayacağı sorulan Paşinyan şu ifadeleri kullandı:

"Ermenistan'daki tüm hükümetler Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz olarak normalleştirmeye hazır olduklarını söyledi. Bu Ermeni Soykırımı'nın tanınmasının Türkiye ile normalleşme ve sınırların açılması için asla bir ön koşul olmadığını gösteriyor. Hükümet, Ermeni Soykırımı'nın uluslararası olarak tanınması konusundaki yaklaşımını kendi programında açıkça belirtti"

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞME OLACAK MI?

Yaklaşan müzakereler için Ermenistan'ın özel temsilcisi Ruben Rubinyan'a güvendiğpini belirten Paşinyan, Erdoğan ile bir görüşme olup olmayacağı yönünde gelen soruya da yanıt verdi.

Paşinyan, "Rubinyan'ın Türk mevkidaşıyla yaptığı görüşmeler başarılı olursa ve süreç devam ederse daha üst seviyede görüşmeler olacaktır. İlerleme sağlanırsa elbette Erdoğan'la bir görüşme olacak" şeklinde konuştu.

Etiketler
Ermenistan Türkiye