İsrail'den henüz görülmeyen koronavirüs varyantı için 'savaş oyunu' formatında tatbikat

İsrail hükümeti, henüz ortaya çıkmayan yeni bir koronavirüs varyantına karşı hazırlıklı olmak için birçok bakanlık ve sektörü kapsayan bir tatbikata başlıyor. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre tatbikat, 'savaş oyunları' formatında olacak.

İsrail'den henüz görülmeyen koronavirüs varyantı için 'savaş oyunu' formatında tatbikat

GERÇEK GÜNDEM

İsrail, bugün 'gelecek Kovid-19 salgınına' hazırlık için ulusal çapta bir tatbikat gerçekleştirmeyi planlıyor.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, 'Omega Tatbikatı' adı verilen tatbikatın 'savaş oyunları' formatında yapılacağı belirtildi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, düzenli aralıklarla henüz ortaya çıkmayan 'Omega varyantından' bahsederek, koronavirüste yaşanabilecek yeni mutasyonlara dikkat çekiyordu.

"İsrail devleti harika bir durumdadır. Dördüncü dalgayı yendik ve Delta varyantını geride bırakmanın eşiğindeyiz" diyen Başbakan Bennett, "Aynı zamanda daima geleceğe bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

YENİ DALGANIN NASIL YÖNETİLECEĞİ BELLİ OLACAK

İsrail'in kısa süre içerisinde başlatacağı Omega Tatbikatı'nda, birçok bakanlık ve farklı sektörlerden üst düzey yetkililerin ve ekiplerin sunumları da yer alacak.

Sağlık, yargı, ekonomi, iç güvenlik, seyehat ve iletişim gibi birçok alanın yeni salgına hazırlıklarının denetleneceği Omega'da ayrıca toplanmaların, karantinanın, etkinliklerin ve turizmin nasıl ele alınacağına ilişkin belirli politikalar ele alınacak.

Alınacak tedbirlerin önemine dikkat çeken Başbakan Bennett, "Dünyadaki bazı bölgelerde koronavirüs durumu yıkıcıyken, İsrail güvenli. Bunu devam ettirmek ve günlük rutinlerimize devam edebilmek için her senaryoya hazırlık olmalıyız" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DE SON DURUM

İsrail Sağlık Bakanlığı, dün ülkede görülen vakaların 475'e kadar düştüğünü ve durumu ağır olan hasta sayısının 150'nin altına indiğini açıklasa da, sağlık uzmanları kış aylarında yeni bir dalganın gelebileceğinden endişeleniyor.

İsrail, aşılı turistleri ülkeye kabıl etmesinin yeni varyantların ülkeye girişine neden olabileceği belirtiliyor.

Etiketler
İsrail Koronavirüs Bakanlık