Almanya'da bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı sayısı 156'ya yükseldi

Almanya’da sel felaketi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 156’ya yükseldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rheinland-Pfalz eyaletindeki Schuld şehrinde afet bölgesini ziyaret etti.

Almanya'da bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı sayısı 156'ya yükseldi

Almanya’da Çarşamba gününden bu yana devam eden yağış ve sellerin yarattığı felaketin bilançosu zaman geçtikçe ağırlaşıyor. Ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı 156'ya çıktı.

Felaketin en ağır hissedildiği Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahrweiler bölgesinde 110, Kuzey Ren-Vestfalya'da 45 ve Berchtesgadener Land bölgesinde bir kişi olmak üzere en az 156 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Almanya'nın batı bölgeleri ile Lüksemburg, Belçika'nın doğusu ve Hollanda'nın güneyinde etkili olan şiddetli yağışlar, dünden bu yana doğuda etkili olmaya başladı.

Şiddetli sağanak yağış nedeniyle Almanya'nın güney ve doğu bölümleri ile Avusturya Alpleri'nde su baskınları meydana geliyor. Sağanak yağış Bavyera ve Saksonya eyaletlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Almanya medyası, güney ve doğudaki eyaletlerin de ‘afet bölgesi’ ilan edildiğini yazdı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün sel felaketinin yaşandığı batı eyaletlerinde incelemelerde bulundu.

Dün Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki afet bölgesine giden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, tanık olduğu görüntüleri, ‘yürek parçalayıcı’ olarak nitelendirmişti.

Etiketler
Almanya Angela Merkel