Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi ABD'den tansiyonu yükseltecek açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Türkiye'nin bazen NATO müttefiki gibi davranmadığını söyledi.

Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi ABD'den tansiyonu yükseltecek açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtladı.

Reuters'in verdiği haberde, Blinken, Komisyon Başkanı Bob Menendez'in sorusu üzerine, "Türkiye'nin bazen, olması gerekenin aksine, bir NATO müttefiki gibi davranmadığını" söyledi.

TÜRKİYE'YE KARŞI KOYMAK

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri için "rahatsız edici" ifadesini kullanan Blinken, ABD'nin "Türkiye'nin çıpasını Batı'da tutmaya çalışacağını" belirtti.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda ABD Dışişleri Bakanlığı bütçesiyle ilgili yapılan oturumda Menendez, Türkiye'nin, Yunanistan ile yaşanan Doğu Akdeniz münhasır ekonomik bölge gerilimi, Azerbaycan-Ermenistan savaşı, Kıbrıs, Libya gibi konularda "sürekli uluslararası hukuku ihlal ettiğini" öne sürdü.

Türkiye'de bulunan tutuklu gazeteciler olduğunu söyleyen Menendez, Blinken'a, ABD'nin "Erdoğan yönetimi altındaki Türkiye'ye karşı koymak için ne yapacağını" sordu.

Bu endişeleri paylaştıklarını söyleyen Blinken, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 14-15 Haziran'da tarihlerindeki NATO zirvesi sırasında yapılacak görüşmede bu konuların dile getirileceğini belirtti.

Etiketler
NATO Türkiye