Pandemi testi: Binlerce kişiyle 'gece hayatı' denemesi

Pandemi koşulunda kalabalık organizasyonların nasıl geçeceğini test etmek için binlerce kişi Liverpool’da bir gece kulübünde etkinlik düzenleyecek.

Pandemi testi: Binlerce kişiyle 'gece hayatı' denemesi

İngiltere’nin Liverpool şehrinde, pandemi nedeniyle durdurulan canlı etkinliklerin tam kapasiteyle yeniden açılıp açılamayacağını test etmek için, bu hafta binlerce kişi bir gece kulübünü dolduracak.

Ulusal bir araştırma programının parçası olarak gerçekleştirilecek etkinlik iki gece sürecek. Araştırma kapsamında, şimdiye kadar kitlesel katılımlı etkinlikleri güvence altına almak için koronavirüs testi yapılmasının katılımcıları memnun ettiği gözlemlenmekte.

Bloomberg'in haberine göre, hükümetin sağlık yetkililerinden Paul Monks'ın canlı etkinliklerin hastalığın yayılmasına sebep olduğuna dair işaret olmadığını belirtti. Program kapsamında gelecek ay "tam kapsamlı" etkinliklerden oluşacak ikinci aşamaya geçileceği belirtiliyor.

Eğlence ve gece etkinlikleri İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ekonomiyi yeniden açma yol haritasının önemli ayaklarından biri olarak değerlendiriliyor. Hükümetin 21 Haziran'ı hedef olarak koyduğu yeniden açılmada, gece kulüplerinin negatif test sonucu veya aşı belgesi talep ederek girişleri kabul edebileceği belirtiliyor.

Etiketler
Liverpool