Norveç Başbakanı Solberg'e koronavirüs kısıtlamalarını ihlalden para cezası

Norveç Başbakanı Erna Solberg, hükümetinin aldığı koronavirüs yasaklarına uymayarak Şubat ayında 13 kişinin katılımıyla doğum gününü kutladı. Solberg’e kısıtlamaları ihmal nedeniyle 20 bin Norveç kronu (1975 euro) para cezası verildi.

Norveç Başbakanı Solberg'e koronavirüs kısıtlamalarını ihlalden para cezası

Yerel medyada yer alan habere göre Noveç Başbakanı Erna Solberg, Norveç’te halka açık toplantıların 10 kişiyle sınırla olmasına rağmen Şubat ayında 60’ıncı yaşını 13 kişinin katılımıyla kutladı.

Polis, Başbakan Solberg için düzenlenen etkinliğin izin verilen misafir sayısını aştığı sonucuna vararak, başbakana 20 bin Norveç kronu para cezası verdi.

Polis yetkilisi Ole Saverud, dün yaptığı açıklamada, "Yasa herkes için aynı olsa bile, herkes eşit değildir. Solberg, ülkenin en önemli seçilmiş temsilcisidir ve pek çok durumda hükümetin salgını durdurma tedbirlerine ilişkin kararlarında önde gelen figür olmuştur. Bu nedenle halkın, sağlık kurallarına olan güvenini sürdürmek için kendisine bir yaptırım uygulanmasının haklı olduğu düşünülüyor" dedi.

YENİDEN ÖZÜR DİLEDİ

Durumun ortaya çıkmasının ardından özür dileyen Solberg ise bugün cezası sonrası özrünü tekrarladı ve temyize gitmeyeceğini açıkladı. TV2'ye konuşan Solberg, "Kuralları ihlal etmemeliydik. Yeniden özür diliyorum" dedi.

Solberg'in, şubat sonunda Geilo Kayak Merkezi'nde 13 kişiyle aynı masada oturarak bir restoranda parti verdiği, daha sonra da kapalı başka bir ortamda 14 kişiyle partiyi devam ettirdiğine ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı.

Norveç'te yürürlükteki koronavirüs yasakları 10'dan fazla kişinin bir araya geldiği etkinlikleri yasaklıyor.

5.4 milyon nüfuslu ülkede koronavirüs vakaları 100 binin üzerinde, 683 kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Etiketler
Norveç Euro Para