Müzisyenlerden dünyanın farklı noktalarında eylem: Spotify'dan emeklerinin karşılığını istiyorlar

Müzisyenler ve Bağlaşık Emekçiler Sendikası, Spotify'dan dinlenen her şarkı için en az 1 sent alma talebiyle dünyanın farklı yerlerinde eylem düzenleyecek.

Müzisyenlerden dünyanın farklı noktalarında eylem: Spotify'dan emeklerinin karşılığını istiyorlar

ABD'de faaliyet gösteren Müzisyenler ve Bağlaşık Emekçiler Sendikası (Union of Musicians and Allied Workers, UMAW) farklı ülkelerdeki Spotify temsilcilikleri önünde, dinlenen her şarkı için en az 1 sent alma talebiyle dünyanın farklı yerlerinde eylem düzenleyecek.

Sendika, Filipinler, Avustralya, Norveç, Paris, Fransa, Brezilya, Singapur, İsveç, Kanada, Hollanda, Belçika, Almanya, Meksika, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, İspanya ve ABD'nin farklı eyaletlerindeki Spotify temsilcilikleri önünde 15 Mart gününe eylem çağrısında bulundu.

UMAW, müzik emekçilerinin, Spotify'ın CEO'sunun, yatırımcılarının ve büyük şirketlerin biriktirdiği muazzam serveti yarattığını belirterek, "Ancak biz sanatçılar, şirket tarafından düşük maaş almaya, yanlış yönlendirilmeye ve başka şekillerde sömürülmeye devam ediyoruz. Spotify’ın piyasa değeri yükseldikçe, ödemelerimizde herhangi bir artış görmedik. Şirketin kapalı kapılar ardında imzaladığı sözleşmeleri ve ödeme planları, yalnızca halihazırda kapsamlı kaynaklara sahip müzisyenlerin platformda başarılı olmasını sağlar" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs pandemisinin dünyanın her yerde müzik çalışanlarını ekonomik olarak zor şartlarda yaşamaya mahkum ettiğine dikkat çeken UMAW, Spotify’ın mevcut modelinin sanatçıların büyük çoğunluğunun ihtiyaçlarını karşılamadığını belirtti.

Etiketler
Spotify Sendika