Lübnan'da öğrenciler harç gaspına öfkeli

Ekonomik ve siyasi bunalımı gideremeyen Lübnan yönetimi bu kez öğrencileri yabancı üniversitelerin dolandırıcılığı karşısında bir başına bıraktığı için tepki görüyor.

Lübnan'da öğrenciler harç gaspına öfkeli

Ekonomik ve siyasi bunalımı gideremeyen Lübnan yönetimi bu kez öğrencileri yabancı üniversitelerin dolandırıcılığı karşısında bir başına bıraktığı için tepki görüyor. Ülkedeki tüm yabancı üniversitelerin harçları dolar kurunu gerekçe göstererek neredeyse iki kat fiyat üzerinden belirlemesi öğrencilerin eylemlerine neden oldu.

Başkent Beyrut'ta önceki gün Şehitler Meydanı'nda toplanan öğrenciler "Eğitim herkesin hakkıdır" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Amerikan Üniversitesi'nin ana giriş kapısına gelen öğrencilere polis ekipleri gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Öğrenciler ise söz konusu üniversiteyi koruyan polislere tepki gösterdi. Eyleme katılan öğrenciler, söz konusu üniversitenin 1 doları 1515 Lübnan lirasından hesaplarken bu oranı 3 bin 900 liraya yükselttiğini belirterek buna karşı eylemlere devam edeceğini ilan etti.

BORÇ KATLANIYOR

Lübnan'da yolsuzlukları ortaya çıkmasına rağmen yeniden hükümeti kurmakla görevlendirilen eski başbakan Saad Hariri ise ülkenin ekonomik çöküntüye uğraması karşısında seyirci. Bir doların karaborsada 8 bin 100 liraya kadar satıldığı ülkede, kamu borcu ise 90 milyar doları aştı. Hükümet ise her yıl 2 milyar dolar olmak üzere beş yıl boyunca IMF'den borç almak için müzakerelere başlayarak halkı daha fazla borçlandıracak kararlara imza atmıştı.

Etiketler
Lübnan Harç Öğrenci Üniversite