Trump: ABD yüksek mahkemesine gideceğiz, oylamaların durdurulmasını istiyoruz

ABD başkanlık seçimlerinde yarış tüm süratiyle devam ederken Donald Trump'tan açıklama geldi. Trump, seçimlerde "büyük yolsuzluklardan" şüphelendiklerini savunarak, gerekirse seçimleri Yüksek Mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Trump: ABD yüksek mahkemesine gideceğiz, oylamaların durdurulmasını istiyoruz

ABD Başkanı Trump, seçimin ardından ilk kez kameraların karşısında çıkarak açıklamalarda bulundu. Trump Demokrat rakibi Joe Biden'ı eleştirdi.

Trump açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Bu benim yaptığım en son basın açıklaması tartışmasız olarak. ABD halkına bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum.

Bu zaferi insanların elinden almaya çalışanlar var, buna izin vermeyeceğiz. Rekor bir katılım oldu. Florida gibi kazanmayı ummadığımız yerleri bile kazandık.

ABD halkına ve aileme teşekkürler. Bizi yakalamaları imkansız.

Ama en önemlisi Pennysilvania'da inanılmaz bir farkla kazanıyoruz. Düşün 690 bin oyla fark atmış durumdayız.

Biz büyük bir kutlama için hazırlanıyorduk. Bir anda durdu her şey. Bu gece aldığımız sonuçlar muazzam. Joe Biden'ın bizi yakalaması imkansız diyor insanlar.

Arizona'da açık ara önde olsak iyi olurdu ama düştü rakamlar. En önemlisi Pensilvanya'yı çok büyük farkla kazanıyoruz. Georgia ve Kuzey Karolina eyaletlerini biz kazandık. Rakamlar değişebilir ama çok az bir oranda.

Yaşananlar ABD halkına yapılmış bir sahtekarlık ve ülkemiz için bir utanç. Açık söylemek gerekirse seçimi biz kazandık.

ABD yüksek mahkemesine gideceğiz. Oylamaların durdurulmasını istiyoruz. Bu ABD halkına yapılmış çok büyük bir saygısızlık."

Etiketler
ABD seçimleri Donald Trump Mahkeme