Salgının ortaya çıkardığı utanç verici siyasi olay

ABD Başkanı Trump'ın, Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik birimine bağlı olarak çalışan Salgınla Mücadele Timi'nin görevine son verdiği ortaya çıktı. Üstelik kararın gerekçesi de oldukça çarpıcı.

Salgının ortaya çıkardığı utanç verici siyasi olay

Habertürk yazrı Serdar Turgut, ABD'de yaşanan skandalın detaylarını "Salgının ortaya çıkardığı utanç verici siyasi olay" başlıklı yazısında aktardı.

Serdar Tugut'un yazısı şöyle:

Bu da yapılır mı?

İlerde insan tabiatı hakkında kapsamlı felsefi kitaplar yazılacağına eminim. Çünkü virüs zamanlarında bu tabiatın gizli, bastırılmış yanları hakkında yeni gözlemler yapmak imkanı doğdu.

Yaşadığımız günlerde insan tabiatı hakkında bazen iyi ama çoğunlukla kötü yeni şeyler keşfetme imkanı oluyor.

Örneğin ben ABD Başkanı Trump hakkında bu dönemde yeni keşifler yapma imkanı buldum.

Biraz sonra anlatacağım olay geçen gün tesadüfen bir gazetecinin sorusuyla ortaya çıktı.

Obama başkanken Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik birimine bağlı olarak çalışmakta olan Salgınla Mücadele Timi (Pandemic Response Team) varmış.

Halk sağlığının ulusal güvenlik ile bağlantılarını bilen değerli bilim insanlarından oluşuyormuş bu birim.

Salgının ortaya çıkardığı utanç verici siyasi olay - Resim : 1

Geçen gün Beyaz Saray’da basın toplantısında bir gazeteci bu değerli timin neden devrede olmadığını sordu. Trump ilk önce afalladı ne cevap vereceğini bilemedi.

Kameraların önünde yardımcılarından medet umdu bu konuda yardımcı olmaları için.

Öyle ya tam bu günlerde görevinin başında olması gereken bu tim neden ortada yoktu acaba?

Trump bir süre şaşkın biçimde bekledikten sonra aranan cevap getirildi.

Meğerse Trump göreve gelir gelmez bu timin, bu birimin, çalışmasını bitirmesini emretmiş. Bu arada bunu yapmış olduğunu bile unutmuş.

Yaptığının nedeni de yok. Sadece Obama tarafından yapılan her şeyi silmek arzusunda olduğundan birimin çalışmasını durdurmuş.

Halkın yararına olan ve Obamacare olarak adlandırılan sigorta sistemini de sadece o başlattı diye silmeye çalıştığı gibi salgınla savaşmakta en etkili olacak birimi de sadece karakter zayıflığı nedeniyle ortadan yok etmiş Trump.

Tabii biliyorsunuz sadece bu yüzden Amerika salgınla mücadelede en hazırlıksız ülke konumuna da düştü. Bu kadar zenginliğe, güce rağmen bu da oldu.

Bence ibret alınması gereken bir siyasi fiyasko yaşanıyor gözümüzün önünde. Tabi görmek isteyene bu böyle.

Global dünyanın değerli bilim insanları, felsefecileri ilerde bu dönemi insan tabiatı açısından izlemeye giriştiklerinde Amerika’da çok malzeme bulacaklarına eminim.

Etiketler
Beyaz Saray Salgın Saray