Kadınlara tavsiye: İç çamaşırınıza kaşık saklayın

İsveç'in Göteborg kentinde, yurtdışında zorla evlendirilmek istenen kadınlar için bir 'taktik' geliştirildi.

Kadınlara tavsiye: İç çamaşırınıza kaşık saklayın

DUVAR- Kadınlara, havaalanında kurtarılmaları için iç çamaşırlarına kaşık saklamaları tavsiye edildi. Havaalanı yetkilileri de uyarıldı.

İsveç’te zorla evlilik veya kadın genital mutilasyonu (KGM) için başka ülkelere kaçırılan kadınlara ‘sıradışı’ bir öneri geldi. İsveç’in ikinci büyük kenti Göteborg’da, bu sebeple ülkeden çıkarılmak istenen kadınlara, havaaalanında kurtarılmak için iç çamaşırlarına kaşık saklamaları tavsiye edildi.

Kentin kadına şiddetle mücadele yetkililerinden Katarina Idegard, havaaalanı yetkililerini uyardıklarını anlatarak, “Kaşık, güvenlik kontrolünden geçerken metal dedektörleri harekete geçirecek. Bu şekilde personelle özel olarak konuşabileceksiniz. Alarm vermek için son bir şansınız olacak” dedi.

Idegard, geçen İsveç’te ülke çapında kurulan telefon hattına çocuk evlililiği ve zorla evlendirme konusunda 139 ihbar geldiğini söyledi.

İsveç’te zorla evlendirme ve kadın genital mutilasyonu (KGM) yasadışı; öyle ki, yurtdışında gerçekleşse bile hapis ile cezalandırılabiliyorlar. 2016’da bir baba, kızını kandırarak Afganistan’a götürüp burada zırla evlendirdiği ortaya çıkınca hapse atılmıştı.

Etiketler
İsveç