Kerbela'da yüzbinler İranlı General Süleymani'yi uğurladı

Irak'ın başkeni Bağdat'ta ABD saldırısı sonucu öldürülen İran İslam Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, Irak'ın Kerbela şehrinde yüzbinlerce kişinin katıldığı törenle ebediyete uğurlanıyor.

Kerbela'da yüzbinler İranlı General Süleymani'yi uğurladı

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin cenazesi, Bağdat'ta bugün Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin de katılımıyla düzenlenen törenin ardından Kerbela kentine getirildi.

Sputnik'in haberine göre, Süleymani'nin ABD askerleri tarafından öldürülmesi sonrası Bağdat'ta binlerce kişi sokaklara çıktı. ABD ve İsrail' sert tepki gösteren binlerce kişi sık sık “Amerika’ya hayır” ve “İsrail’e hayır” ile “En büyük şeytan Amerika” sloganları attı.

Medyaya yansıyan bilgilere göre Süleymani'yi uğurlamak için törene katılanlar, İran bayrakları taşıyarak, 'Ben Süleymani'yim' sloganları da attı.

Kerbela'da yüzbinler İranlı General Süleymani'yi uğurladı - Resim : 1

Kerbela'daki cenaze töreninin ardından cenaze, Necef'e götürülecek.

Süleymani'nin cenazesi daha sonra Irak'tan İran'a götürülmesi ve burada da önce Maşhad, sonra Tahran'da yapılacak törenlerin ardından Salı günü memleketi Kerman'da defnedilmesi öngörülüyor.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları’nın yurt dışı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, dün ABD güçleri tarafından gece yarısı düzenlenen bir operasyonla Bağdat Havalimanı çıkışında öldürülmüştü.

ABD'nin silahlı insansız hava araçlarıyla (drone) Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu Suriye'de önemli rol oynayan İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis de ölmüştü.

Etiketler
Kasim Süleymani Irak İran Saldırı