Gerilim tırmanıyor! Pentagon'dan Orta Doğu'ya asker sevkiyatı hakkında açıklama

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin ABD tarafından yapılan saldırıda ölmesinin ardından ABD'nin Orta Doğu'ya 3 bin 500 askeri sevk etmesi hakkında Pentagon'dan açıklama yapıldı.

Gerilim tırmanıyor! Pentagon'dan Orta Doğu'ya asker sevkiyatı hakkında açıklama

Suriye’deki iç savaşın Şam yönetimi lehine dönmesinde kritik rol oynayan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından suikastla öldürülmesinin ardından ABD, Ortadoğu’ya 3 bin 500 asker daha gönderme kararı aldı.

NBC'de yer alan habere göre, 3 bin 500 asker hali hazırda bölgede olan 650 diğer askere katılacak ve en az 60 gün orada kalacak.

Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Daha önce de duyurulduğu üzere 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Kuvveti Tugayı sevkiyat için teyakkuza geçirilmiştir ve şu anda sevk ediliyor.

Bir tabur Acil Müdahale Kuvveti daha önce gönderilmişti. Aynı zamanda Tugay'ın kalanı ise 96 saatlik teyakkuza geçirilmişti" ifadelerine yer verildi.

Bu sevkiyatın beklenen bir gelişme olduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Tugay, ABD personel ve tesislerine yönelik artan tehdide karşı tedbiren ve uygun bir adım olarak Kuveyt'te konuşlandırılacak." denildi.

Etiketler
Kasim Süleymani İran Pentagon Saldırı