CIA'in Starbucks taktikleri ifşa oldu

Eski bir CIA ajanı, Amerikan istihbarat örgütü çalışanlarının Starbucks hediye kartları üzerinden nasıl haberleştiğini anlattı.

CIA'in Starbucks taktikleri ifşa oldu

Buna göre bazı ajanlar, gizli görüşme taleplerini bu kartlar üzerinden birbirlerine iletiyordu.

Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü’nün (CIA) gizli taktikleri son yıllarda sayısız dizi ve filme konu olurken, eski bir ajan gerçekte neler yaşandığına ışık tutan bir kitap kaleme aldı. 2003-2010 arasında 16 ülkede görev yaptığını söyleyen Amaryllis Fox, CIA’in kahve zinciri Starbucks üzerinden gizli bir haberleşme ağı kurduğunu öne sürdü.

Fox kitabında, CIA çalışanlarının gizlice buluşmak için Starbucks’ın hediye kartını kullandığını anlatıyor. Buna göre, CIA çalışanları buluşmaları gerektiğini birbirlerine bu kartlar üzerinden iletiyordu. Fox, birlikte çalıştığı bir kişinin kendisine bir Starbucks kartı verdiğini ve “Beni görmen gerekirse, bir kahve al” dediğini yazdı. Bu kişi, her gün kartları kontrol ediyor ve içindeki para azaldığında görüşme yapması gerektiğini anlıyordu.

Fox bu taktiği, “Böylece fiziksel sinyal yerlerinin önünden her gün geçip tebeşir işaretleri veya indirilmiş perdeler aramak zorunda kalmıyordu. Ve kart numaraları kimlikle eşleştirilmediği için gayet güvenliydi” diye anlattı.

Etiketler
Starbucks