NATO'dan S-400 açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

NATO'dan S-400 açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Stoltenberg, NATO'nun S-400'leri üye herhangi bir ülkenin savunma sistemine entegre etmeyi planlamadığını açıkladı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Brüksel'de basın toplantısı gerçekleştiren Stoltenberg, Türkiye'nin üye ülke olarak S-400 alımını değerlendirdikten sonra ABD ve Rusya arasındaki Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) resmi olarak sona ermesi üzerine konuştu. Stoltenberg, anlaşmanın iptalinin ardından NATO'nun 'Avrupa'ya nükleer silah yerleştirmeyeceğini' söyledi.

Stoltenberg ayrıca, NATO'nun 'yeni bir silahlanma yarışı istemediğini' belirtti ve şunları söyledi:

"İttifak, etkili uluslararası silahların kontrolü, silahsızlanma ve yayılmasının önlenmesi konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bu nedenle, silah kontrolünü ve silahsızlanmayı kontrol etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. NATO aynı zamanda, Rusya'nın eylemleri mümkün kıldığı sürece yapıcı ilişkiler kurma yönündeki isteğini sürdürüyor."

Etiketler
NATO Türkiye