Daha iyi bir cinsel hayat için neler yapılmalı?

Prof. Dr. Halim Hattat son yıllarda denetimsiz ve zararları bulunabilen sözde ‘cinsel performans arttırıcı’ bitkisel ürünler ile takviyelere karşı da uyardı.

Daha iyi bir cinsel hayat için neler yapılmalı?

Prof. Dr. Halim Hattat son yıllarda denetimsiz ve zararları bulunabilen sözde ‘cinsel performans arttırıcı’ bitkisel ürünler ile takviyelere karşı da uyardı ve Sevgililer Günü nedeniyle romantik bir gece geçirmeyi planlayan çiftlerin bu tür ürünlere başvurmaması gerektiğini söyledi.

Üro-Androloji uzmanı Prof. Dr. Hattat cinsel isteksizliğin genç erkeklerde artış gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "25-40 yaş arasındaki bu gençler cinsel isteksizlikten, sertleşme sorunundan, erken boşalmadan yakınıyor. Bitkisel takviyeleri, besin desteklerini avuç avuç yutuyor. Birçoğu da sertleşme ilaçlarına bağımlı halde."

"Pek çok erkek streslerini yatak odasına getiriyor"

Modern yaşam içinde pek çok genç erkeğin ayakları üzerinde durmaya, aile geçindirmeye hem de kariyer hedeflerini gerçekleştirmeye uğraştığını belirten Prof. Dr. Hattat şunları söyledi: “Gençlerde stres seviyeleri yükseliyor. Depresif bir ruh hali, endişe hastalıkları hatta panik atak görülebiliyor. Bu koşuşturmaca içinde ilişkiye, duygusal paylaşımlara, cinselliğe ayrılan vakit azalıyor. Pek çok erkek hayat streslerini yatak odasının kapısında bırakamıyor.

Cinsellikte konsantrasyon düşüyor. Bu durum cinsel isteği de sertleşmeyi de bozuyor. Stres hormonlarının vücutta cinsel isteği ve uyarılmayı yöneten testosteronu düşürücü etkisi bulunuyor. En hızlı şekilde en yüksek kalitede sertleşmeye ulaşmak, ön sevişme yapmadan cinsel birlikteliğe geçmek, boşalıp hemen tekrar sertleşmek genç erkekler için ana cinsel hedefler. Bu şekilde seks yapan genç erkek bir kez cinsel başarısızlık yaşadığında morali ve cinsel özgüveni yerle bir oluyor.

Böyle bir mahcubiyet yaşamamak için sertleşme ilaçları, boşalma hapları, bitkisel ürünler oradan buradan bilgilerle alınıyor. Bu ilaçlarla rahat bir cinsel birliktelik yaşandığında genç erkek artık bu ilaçlar olmadan cinsellik yaşayamaz hale geliyor."

Daha iyi bir cinsel hayat için bunları yapın

1. Cinsel isteği yöneten hormonları kontrol ettirin. Erkeklerde testosteron yerine koyma tedavileri istek ve sertleşme kalitesi için çok başarılı sonuçlar yaratıyor.

2. Cinsel bölgedeki kan akışını takip edin. Erkeklerde doppler uygulamaları ile penis kan akışı izlenebiliyor. Sertleşme kalitesini yükseltmek için kan akışını arttıran ilaçlar ve enjeksiyonlar kullanılabiliyor.

3. Boşalma süresini kontrole alın. Organınızın kaslarını çalıştıran biofeedback sistemleri, cinsel terapi ödevleri ile erken veya geç boşalma sorunlarını giderebilirsiniz.

4. Organınızın dokusunda ele gelen lezyon, eğrilik, ağrı şikayetlerinde hemen bir hekime başvurun. Sorun Peyronie hastalığı olabilir.

5. Vücut sağlığınıza dikkat edin. Sağlık sorunları ve ilaçlarınızın hangi cinsel sorunlara yol açacağını ve bu yan etkileri nasıl hafifleteceğinizi danışın.

6. Eşinize destek olun. Eşinizde cinsel istek, uyarılma ve orgazm sürecinde meydana gelen değişimleri takip edin ve tedavisinde yanında olun.

7. Rutini değiştirin. Sizi ve eşinizi memnun edecek bir rutin yakalayın. Bunun için eşinizle konuşun, onun ihtiyaçlarını öğrenin. Gerekirse hiç denemediğiniz yeni cinsel davranışları cinsel rutininize katın.

8. İlişkinizi taze tutun. Beklenmeyen sürprizler, sohbetler, romantik bir gece ilişkinize oksijen maskesi etkisi yapacaktır.

9. Şehir efsanelerine kulak tıkayın. Cinsellikte bazı değişimler olsa da gereken tedavilerle erkek ve kadınlar mutlu bir cinsel yaşama sahip olabilirler. Gerektiğinde tıbbi yardım almaktan çekinmeyin.

Etiketler
Zarar