Talanda sırada ne var? CHP'li Ahmet Akın: 'AK Parti eliyle ölüm fermanı imzalanıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan ve zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına izin veren kanun teklifine tepki gösterdi.

Talanda sırada ne var? CHP'li Ahmet Akın: 'AK Parti eliyle ölüm fermanı imzalanıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın; AKP milletvekillerinin hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu, zeytinliklerde madencilik faaliyetine izin veren kanun teklifinin komisyon görüşmeleri öncesinde yazılı açıklama yaptı.

Akın, “Sıvı altın’ olarak bilinen ve asırlarca ekonomik değer üreten ağaçlar daha önce de AK Parti iktidarının hedefiydi. Hukuk tanımaz AKP; şimdi de giderayak, bu rezalete Meclis’i alet ediyor. Üreticilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte direndik ve buna izin vermedik. Şimdi yine direneceğiz. AK Parti eliyle zeytinin ölüm fermanı imzalanıyor. Şimdi milletimizle beraber yine her zeminde yine direneceğiz ve bu hukuksuzluğu yine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

CHP’li Akın, zeytinliklerin talanı ile ilgili daha önce de AKP iktidarının pek çok kez yasal düzenleme girişiminde bulunduğunu ama üreticiler ve halkla birlikte direndiklerine işaret etti.

CHP’li Akın, şunları kaydetti:

“Yetmedi, bitmedi, usanmadılar, doymadılar! Zeytinlikleri maden aramasına açan yönetmeliği Danıştay durdurmuştu. Hukuk tanımaz AKP, şimdi de giderayak, bu rezalete Meclis’i alet ediyor. Anayasa’ya ve uluslararası sözleşmelere de aykırı bu teklif derhal geri çekilmelidir.”

“AK PARTİ ELİYLE ZEYTİNİN ÖLÜM FERMANI İMZALANIYOR”

TBMM’ye sunulan teklifin kabul edilemez ve zeytinliklerin ölüm fermanı olduğunu belirten Akın, şöyle devam etti:

“Zeytin bölgesinin bir insanı olarak bu düzenlemeyi ne ben ne üreticilerimiz ne de Türk milletinin bir ferdi kabul eder. Kime sordular? Kimseye! Yaptım oldum anlayışı ile zeytinliklerin talanına izin vermemiz mümkün değil. Bu yanlışa bölgemizin AK partili milletvekillerinin de izin vermeyeceğini düşünüyorum. Yanlıştan geri dönülmezse ulusal bir varlık ve ciddi ekonomik değeri olan zeytin ağaçlarının büyük zarar görecek. ‘Sıvı altın’ olarak bilinen ve asırlarca ekonomik değer üreten ağaçlar daha önce de AK Parti iktidarının hedefiydi. Hukuk tanımaz AKP, şimdi de giderayak, bu rezalete Meclis’i alet ediyor. Üreticilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte direndik ve buna izin vermedik. Şimdi yine direneceğiz. AK Parti eliyle zeytinin ölüm fermanı imzalanıyor. Şimdi milletimizle beraber yine her zeminde yine direneceğiz ve bu hukuksuzluğu yine izin vermeyeceğiz.”

Etiketler
Maden Zeytinli Ahmet Akın AK Parti