Bakan Kurum: Salda'yı korumayı 'çevreciler'den öğrenecek değiliz

Bakan Murat Kurum, suları çekilen Salda Gölü'ndeki çalışmaları savundu. Kurum, "Doğamızı korumayı ve çevremize sahip çıkmayı sözüm ona çevrecilerden öğrenecek değiliz. Su çekilmesi, insan kaynaklı değildir" dedi.

Bakan Kurum: Salda'yı korumayı 'çevreciler'den öğrenecek değiliz

Millet Bahçesi projesiyle tahribata uğrayan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde suların çekildiği ve gölün bataklığa döndüğü görüntüler tepki çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'nde bakanlık tarafından yapılan çalışmalara ilişkin, "Salda Gölü'müzde koruma alanı içinde olmayan belli noktalarında mevsimsel gerekçelerle gerçekleşen su çekilmesi, insan kaynaklı değildir" dedi.

Bakan Kurum, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Doğamızı korumayı ve çevremize sahip çıkmayı sözüm ona çevrecilerden öğrenecek değiliz. Göz bebeğimiz Salda Gölü'müzü korumayı dün olduğu gibi yarın da sürdüreceğiz. Salda'mız yine çok güzel; yarınlarımıza, çocuklarımıza en güzel haliyle bırakacağız" ifadelerini kullandı.

'SU ÇEKİLMESİ İNSAN KAYNAKLI DEĞİLDİR'

Kurum şunları kaydetti: "Salda Gölü'nü koruma bölgesi ilan ettik. Kaçak yapıları yıktık. Çöpleri, konteynerleri kaldırdık. Bembeyaz kumlarımızı korumak için Beyaz Adalar'a ziyaretçiyi sınırladık. Araç girişini engelledik. Salda'da çöp yığınları varken, kumsalda araçlar gezerken ortada olmayanlar, biz Salda'ya sahip çıkınca çevreci olduklarını hatırladılar. Salda Gölü'müzde koruma alanı içinde olmayan belli noktalarında mevsimsel gerekçelerle gerçekleşen su çekilmesi, insan kaynaklı değildir" dedi.

Bakan Kurum, Salda Gölü'nde yapılan çalışmaların anlatıldığı videoyu da paylaştı.

Etiketler
Murat Bakan Murat Kurum Salda Gölü