İYİ Parti, zeytinlikler için Danıştay'a başvurdu

İYİ Parti, zeytinliklerin maden sahasına dönüştürülmesine izin veren yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvurdu.

İYİ Parti, zeytinlikler için Danıştay'a başvurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Yönetmeliği’nde değişiklik yapan yönetmelik 1 Mart'ta yayımladı. Maden Yönetmeliği’nin “tarım arazilerinde madencilik faaliyetlerini” düzenleyen maddesine ekleme yapıldı.

Buna göre, “ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması” durumunda zeytinlikte madenciliğe izin verilecek.

Söz konusu karara pek çok çevreden tepkiler gelmeye devam ederken, İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergün, elektrik üretimi için zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yürütülmesinin önünü açan düzenlemenin iptali için Danıştay'a başvurdu.

Başvuruda, "İptale konu yönetmelik ile zeytincilik faaliyeti yürütülen alanların münhasıran amacı dışında ve özel hukuk tüzel kişilerine kar sağlayacak şekilde tahrip edilmesinin yolu açılmıştır. Bu hususun hem ulusal hem de uluslararası mevzuatta zeytinlik alanların korunmasına yönelik öngörülen gerekleri ihlal ettiği ortadadır" denildi.

İYİ Parti, zeytinlikler için Danıştay'a başvurdu - Resim : 1

Etiketler
İYİ Parti Danıştay Maden Zeytinli