Katliam imzacısı şirketten bir felaket projesi daha!

Çınar Mühendislik deprem bölgesindeki Samsun Kavak’ta ‘kil ocağı kapasite artışı’ projesinin ÇED raporunu hazırladı. Şirket yeni bir doğa katliamının önünü açtı.

Katliam imzacısı şirketten bir felaket projesi daha!

Talan sınır tanımıyor, her kıyımın altından bilindik isimler çıkıyor. Samsun’un Kavak ilçesi, Bekdemir Mahallesi mevkiinde KAVÇİM Çimento tarafından yapılması planlanan ‘Kil Ocağı Kapasite Artışı’ projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.

Birgün'den Yaren Çolak'ın haberine göre; deprem bölgesinde yer alan ve delme, patlatma işlemleri yapılması planlanan projenin raporunu hazırlayan firma, Çınar Mühendislik. Kanal İstanbul başta olmak üzere pek çok projenin ÇED raporunu hazırlayan Çınar Mühendislik, Edirne’nin Keşan ilçesinde ‘doğa harikası’ olarak nitelendirilen Saros’u katleden BOTAŞ’a da ‘Çevresel İzleme ve Danışmanlık Hizmeti’ veriyor. KAVÇİM Çimento tarafından yapılması planlanan ‘Kil Ocağı Kapasite Artışı’ projesinin raporunu hazırlayan Çınar Mühendislik, yeni bir katliamın daha önünün açılmasına imzasını attı.

Nihai ÇED raporunda yer alan bilgilere göre KAVÇİM Çimento tarafından yapılmak istenen kapasite artışıyla ÇED alanı 20,6 hektardan 30,46 hektara çıkarılmak isteniyor. Proje kapsamında yaklaşık 14 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan katledilecek. Ayrıca Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nda işaretlenen bölgede yer alan maden sahasında patlayıcı madde kullanılarak delme ve patlatma işlemleri yapılması da planlanıyor.

Öte yandan yaşam alanlarını yok edecek projenin Bekdemir Mahallesi’ne uzaklığı yalnızca 322 metre. Katliam projesinde patlatma işlemlerinin ise açık alanda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Etiketler
Samsun