Taş ocağına destek olmak için sıraya girdiler: Rizeli patronlardan İkizdere açıklaması

Rize'nin İkizdere ilçesine yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi devam ederken; Rize Ticaret ve Sanayi Odası direnen köylüleri hedef aldı.

Taş ocağına destek olmak için sıraya girdiler: Rizeli patronlardan İkizdere açıklaması

Rize'nin İkizdere ilçesine yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi devam ederken; iktidara yakın STK'ların ardından şimdi de Rize Ticaret ve Sanayi Odası direnen köylüleri hedef aldı.

İyidere Lojistik Limanı projesini değerlendiren RTSO yaptığı yazılı açıklamada, projenin bölge için çok önemli olduğu öne sürdü.

''AMACIN ÇEVRE VE DOĞA OLMADIĞI AÇIKTIR''

Direnen köylülerin de hedef alındığı açıklamada, "Çevrecilik maskesi ardına gizlenen bazı kesimlerin amaçlarının doğayı, çevreyi veya insan haklarını korumak olmadığına Gezi Parkı gibi olaylarda çokça şahit olduk. Kaldı ki HDP gibi misyonunun ne olduğu kamuoyunca bilinen bir partinin vekillerinin ve bazı baroların İkizdere'deki taş ocağı ile ilgili yaptıkları açıklamalardan amacın doğa ve çevre olmadığı ortaya çıkmaktadır.

Ne hikmetse bu gruplar, PKK terör örgütü ormanlarımızı yaktığında kör, sağır ve dilsiz oluyorlar. Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz ay da sözde Ermeni soykırımı konusunda yaşanan tartışmalarda maalesef devletimizin tarafında olamadılar. Burada herkes bu samimiyetsizliği görmelidir'' ifadelerini kullandı.

''KAMU ARAZİSİ''

Açılacak taş ocağı arazisinin şahıs malı olmadığınında iddia edildiği açıklamada, "Tamamen devletimizin mülkiyetindeki kamu arazisidir. Buna rağmen yapılacak bu çalışmada kalıcı ve yayılımcı bir tahribat söz konusu olmayacağı, ortaya çıkacak tahribatın da kısa sürede telafi edileceği taahhüt edilmektedir.

Odamız olarak ilimize katkı sağlayacak her projede olduğu gibi İyidere Lojistik Merkezi Projesi'nin de takipçisi olacağız" değerlendirmesinde bulunuldu.

Etiketler
Cengiz İnşaat Rize