Çorlu Deresi, endüstriyel atıklar nedeniyle siyah akıyor

Trakya'da, kirliliğiyle gündemde olan ve temizlenmesi için Şafak Harekatı başlatılan Ergene Nehri'nin önemli kollarından Çorlu Deresi, endüstriyel atıklar nedeniyle simsiyah akmaya devam ediyor.

Çorlu Deresi, endüstriyel atıklar nedeniyle siyah akıyor

Trakya’da, kirliliğiyle gündeme gelen Ergene Nehri’nin önemli kollarından biri olan Çorlu Deresi, endüstriyel atıklar nedeniyle simsiyah akmaya devam ediyor.

Sendika.org'da yer alan habere göre, yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Çorlu Deresi’nin geçtiği Sağlık Mahallesi’ndekiler, yıllardır kirlilik yaşanan derede önlem alınmasını istiyor.

Havaların ısınmasıyla simsiyah akan derenin ağır kokuları da arttı.

Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Ergene Havzasının temizlenmesi adına verdiği talimatla başlatılan Şafak Harekatında bir yanda çalışmaların devam ettiği söylense de derenin zehir akan görüntüsünde hiçbir değişiklik yok.

Fabrikaların atık sularının yanı sıra şehirde yaşayanlara ait atık suların da karıştığı derenin içler acısı durumu ve simsiyah akan görüntüsü çevrede yaşayanları da derenin çevresindeki yolu kullanmak zorunda olanları da rahatsız etmeye devam ediyor.

Mahalleli, havaların daha da ısınmadan sorunlarına çare bulunmasını isteyerek, ağır kokular nedeniyle evlerinde oturamadıklarını, pencereleri açamadıklarını ve özellikle kısıtlamaların olduğu pandemi döneminde zorluk çektiklerini söyledi.

Etiketler
Çorlu Ergene