Kanadalı şirket 1 milyar dolarlık tazminat davası açmıştı: Bakan Pakdemirli'den Kaz Dağları açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, binlerce ağacın siyanürlü altın arama faaliyetleri sonucunda kesildiği Kaz Dağları'na ilişkin verilen soru önergesine cevap verdi.

Kanadalı şirket 1 milyar dolarlık tazminat davası açmıştı: Bakan Pakdemirli'den Kaz Dağları açıklaması

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Kazdağları'ndaki gelişmelere ilişkin yönelttiği sorulara yanıt geldi.

''RUHSAT İPTAL EDİLDİ''

Bakanlık, Öztunç'un, ruhsat ve izne ilişkin sorusuna, "Orman izni, yenilenmiş ruhsat ile birlikte süre uzatımı için müracaatta bulunulmaması nedeniyle 10 Kasım 2020 tarihinde iptal edilmiştir" yanıtını verdi.

Binlerce ağacın kesildiği alanda rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğü bilgisi verilirken, Bakanlığın, ağaç dikimi seferberliği kapsamında maden sahalarının rehabilitasyonu ve yeniden ormana dönüştürülmesi çalışmalarında yer aldığı belirtildi.

SAHA BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Öztunç'un 'sahanın devrine' ilişkin yönelttiği soruya ise Bakanlık, "Saha geri teslim alınarak Bakanlığımız tasarrufuna geçmiştir" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Kanadalı Alamos Gold şirketi Kaz Dağları'nda siyanürlü altın arama faaliyetleri için binlerce ağacı katletmiş, şirketin çalışmaları ruhsat süresi dolduğu için durdurulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise şirketin Türkiye'ye 1 milyar dolarlık tazminat davası ile dava açacağı duyurulmuştu.

Etiketler
Kanada Bekir Pakdemirli