Kaymakam ve vali için alınmıştı: Kaş'taki villalar tepkiler üzerine satışa çıkarıldı

Antalya Kaş'taki kaymakamlık konutu ve personel lojmanlarını iki lüks villa ile takas eden Antalya YİKOB, gelen tepkilerin üzerine villaları satışa çıkardı.

Kaymakam ve vali için alınmıştı: Kaş'taki villalar tepkiler üzerine satışa çıkarıldı

Antalya'nın Kaş ilçesi merkezinde yer alan Kaymakamlık konutu ile kamu personelinin kullandığı 6 daireden oluşan 1314 metrekare arazisi bulunan 3 katlı lojman binası, “eski ve yıprandığı” gerekçesiyle Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan 1289 metrekare arazi üzerindeki iki lüks villa ile takas edilmişti.

1.2 milyon liralık zarar

soL'dan Yusuf Yavuz'un haberine göre, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen çalışma kapsamında kamuya ait taşınmazlara 8 milyon TL, takas edilen villalara ise 6.8 milyon TL değer biçildiği ortaya çıktı.

Ayrıca, alınan villardaki tadilatında kaymakamlık tarafından yapıldığı kaydediliyor.

İçişlerine açıklama

Antalya Valisi Ersin Yazıcıoğlu’nun imzası ile 28 Ocak’ta İç İşleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yazılan yazıda, kamu taşınmazları ile villalar için tespit edilen takas bedelleri arasındaki 1 milyon 310 bin TL’lik farkın, villaların maliki tarafından Antalya YİKOB hesabına yatırıldığı kaydedilerek tapu işlemlerinin ise 10 Eylül 2020’de Muratpaşa Tapu Dairesinde gerçekleştiği bilgisine yer verildi.

Satış planı sunuldu

Valilik yazısında, villalardan birinin 2020’nin ‘Patara Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle ilçeyi ziyaret edecek olan devlet büyüklerinin ağırlanması için ayrıldığı, diğerinin ise Kaymakam konutu olarak kullanılmasının planlandığı belirtildi. İç İşleri Bakanlığının görüşüne sunulan Valilik yazısında, iki villanın satılarak bedelinin Antalya YİKOB tarafından kullanılmasının planlandığı kaydedildi.

İç İşleri Bakanlığı ise Antalya Valiliği’ne ilettiği 3 Mart 2021 tarihli cevabi yazısında, söz konusu taşınmazların satışına izin verildiğini bildirdi. Bunun üzerine Antalya YİKOB tarafından alınan villaların satışıyla ilgili karar onaylanmak üzere Valilik makamına gönderildi. Antalya YİKOB’un villaların satışa çıkarılmasıyla ilgili gerekçesinde ise şu ifadelere yer verildi:

Satışa çıkarılıyor

Kaş Kaymakam konutu ve devlet büyüklerinin ağırlanması amacıyla planlanan Çukurbağ Yarımadası’ndaki iki villanın tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 pandemisinin ekonomiye etkilerini azaltması amacıyla ve görülen lüzum” üzerine satılmasının planlandığı kaydedilen yazıda, İç İşleri Bakanlığı’nın da izin verdiği satış işlemlerine başlanılması için Antalya Valisi Ersin Yazıcıoğlu’nun onayı istendi.

Söz konusu iki lüks villanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında önümüzdeki günlerde satışa çıkarılması bekleniyor.

Etiketler
Antalya Konut Lüks