Küçük ilçenin büyük zaferi: 40 kilometrelik dereye 5’inci HES projesi iptal

Giresun Çanakçı’da üzerinde dört hidroelektrik santralı (HES) bulunan 40 kilometrelik dereye yapılmak istenen beşinci HES, tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edildi.

Küçük ilçenin büyük zaferi: 40 kilometrelik dereye 5’inci HES projesi iptal

Uzunluğu 40 kilometre olan Çanakçı deresine yapılmak istenen 5’inci HES’e siyasilerin ve yurttaşların tepkisi büyük olmuştu.

Çanakçı Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kasım, sosyal medya hesabından “Başardık. Küçücük bir ilçenin, kocaman sesi oldunuz” diye duyurdu.

Giresun'un Çanakçı ilçesinde yer alan Çanakçı Deresi’ne yapılmak istenen beşinci hidroelektrik santrali (HES) karşısında Saadet Parti'li Çanakçı Belediyesi isyan etmiş, ardından CHP ve İYİ Parti’li siyasetçilerden belediyeye destek gelmişti.

BELEDİYE, “ÇANAKÇI DERESİNE DOKUNMA” ETİKETİYLE PAYLAŞMIŞTI

Çanakçı Belediyesi, 2 Haziran'da “Çanakçı Deresine Dokunma” etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Çanakçı Deresinin toplam uzunluğu 35-40 km'dir. Dere üzerinde mevcut 4 tane Hes bulunmakta ve bu 4 Hes'in toplam tünel/ cebriboru uzunluğu 7520 m.‘dir. Çanakçı Deresi'ne zaten 4 HES yapılmış ve 7520 m. ‘lik bölümü yok edilmiştir. 5. HES, cinayettir! Çanakçı Deresine Dokunma” demişti.

SAADET PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI DESTEK İSTEMİŞTİ

Çanakçı’nın Saadet Partili Belediye Başkanı Tuncay Kasım ise kentin ortasından geçen derenin üstüne yapılmak istenen 5. HES projesine geçtiğimiz gün tepki göstermişti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla herkesten destek isteyerek Kasım, “Bu çığlığın, bu sesin duyulması için vicdanlı yüreklerin sahip olduğunu umut etmekten başka bir yol da bulunmamakta maalesef” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler
Giresun Elektrik