JES'e karşı imza standına Valilik engeli

ydın’da, Zeybek JES projesi ile ilgili olarak, son şekli verilerek hazırlanan nihai ÇED raporu kabul edilirken, Aydın Valiliği ise JES'e karşı imza standı açılmasına izin vermedi.

JES'e karşı imza standına Valilik engeli

Aydın’ın İncirliova ve Efeler ilçeleri ile Kızılcaköy, Dereağzı ve Gerenkova Mahalleleri mevkilerini kapsayan Sarı Zeybek JES (54 MWe) projesi ile ilgili olarak, son şekli verilerek hazırlanan nihai ÇED raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabul edildi.

Gürmat Elektirik Üretim A.Ş.tarafından yapılması planlanan proje ile ilgili olarak Jeotermal Elektrik Santralı’nın yanı sıra 6 lokasyonda 18 adet kuyu açılacak.

Birgün'den Namık Alkan'ın haberine göre; Aydın Valiliği ise, JES projesine karşı 21-22-23 Aralık 2019 tarihlerinde üç gün süreyle Atatürk Kent Meydanı’nda açılmak istenen imza standına izin vermedi.

Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, 16 Aralık’ta komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün süreyle görüşe açıldı. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınırken, Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebiliyor. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebiliyor. 10 günlük süre 16 Aralık’ta başlamış durumda.

İMZA STANDINA İZİN YOK

Kızılcaköylülerin 18 aydır çadır kurarak direnmesine yol açan projede sona gelinirken, Aydın Valiliği ÇED raporu onaylanan JES'e karşı imza standı açarak imza toplamak istenen başvuruyu ise reddetti. Aydın Çevre ve Kültür Derneği adına yapılan başvuruyu değerlendiren Aydın Valiliği, 21-22-23 Aralık 2019 tarihlerinde üç gün süreyle Atatürk Kent Meydanı’nda açılmak istenen imza standının uygun görülmediğini bildirdi.

Etiketler
Aydın